Instagram takipçi satın al
HaberlerListeler

İnstagram’da Pazarlama Teknikleri

istanbul temizlik şirketi

Popüler Sosyal Medya Platformu İnstagram Dünyasının Etkili Pazarlama Teknikleri

Facebook ve Twitter platformlarının ardından kullanım oranı bir hayli yüksek olan İnstagram, firmalar için potansiyel müşteriye ulaşmanın anahtarlarından biri haline gelmiştir.

Reklam çalışmalarınız ve ürün / hizmet pazarlamalarınız için Facebook ve Twitter mecraları ile sınırlı kalmamanız, hedef kitlenize ulaşmanızı kolaylaştırmak ile beraber ziyaretçi oranını artırarak gelir seviyenizi yükseltmeniz de yardımcı olur.

İnstagram sosyal medya platformunda, pazarlama tekniklerine değinelim;

Kaynak: 

İnstagram’da Pazarlama Teknikleri

İnstagram’da Pazarlama Teknikleri

İnstagram’da Paylaşacağınız Resimlerin / Fotoğrafların Niteliğine Dikkat Edin

Paylaştığınız görsel, duygulara tercüman olabilecek nitelikte olmalıdır. Fotoğraf paylaşımınız ile beraber metninizin uyumluluğu da önemlidir ancak, ilk görülen fotoğraf olduğu için, paylaştığınız metin biraz daha göz ardında kalacaktır. Görseller, yazınızın yahut kurumsal kimliğinizin resmedilmiş halidir. Dolayısıyla İnstagram için görsel, en önemli iletişim aracıdır. Ulaşmak istediğiniz kitleye görselleriniz sayesinde daha yakın olabilirsiniz…

İnstagram’da Pazarlama Teknikleri

İnstagram’daki Profiliniz…

Tüm sosyal medya hesaplarınızdaki profesyonel profilinizi İnstagram için de uygulamanız önem taşır. Hesabınızı sürekli kullanmayacak dahi olsanız, girilen profil bilgileri, firma nitelikleriniz ile uyuşmalıdır. Ziyaretçi açısından, İnstagramda sizin profilinize denk gelen kullanıcılar, size ulaşmakta zorluk yaşamamalıdır. Profesyonel bir görünüm, daha fazla ziyaretçiyi getirir.

İnstagram’da Pazarlama Teknikleri

Ziyaretçileri Tanımak ve Yakınlık Kurabilmek

Ürün yahut hizmetlerinize yönelik müşteri portföyünüzü oluşturmaya devam ederken, potansiyel müşteri analizi de yapmanızda yarar var. Kişilerin ihtiyaçları doğrultusunda paylaşım yapmanız, müşterilerinizde merak uyandıracaktır. Bire bir iletişim halinde bulunduğunuz süreçlerde ise, resmiyet esasında yaklaşmanız ve ürünü tanıtma çabasına girmeniz, kuracağınız yakınlığa engel olabilir. İnstagram’da iletişim için samimi bir dil, olumlu dönüşler elde etmenizi sağlayacaktır.

İnstagram’da Pazarlama Teknikleri

Düzenli Paylaşımlar Yapın

İnstagram hesabınız üzerinden, ürün veya hizmetinize dair düzenli paylaşım yapmanız demek sürekli paylaşım yapmanız demek değildir. Müşteri kitlenize 3-4 den fazla paylaşım göstermek size takipçi kaybettirebilir. Gün aşırı yapacağınız paylaşımlarınızın limiti 2 yahut 3 yayından ibaret olmalıdır. Üstelik bu dengeyi bozmamanız, takipçilerinizin artmasına olanak sağlar. Yanı sıra ziyaretçilerinizin bir sonraki paylaşımınızı merakla beklemesine imkan yaratmış olursunuz.

İnstagram’da Pazarlama Teknikleri

Kendinize Özel Etiketler Kullanın

Kişiler tarafından sektöre göre en çok kullanılan etiketlerin yanı sıra, kendi markanıza yönelik etiket oluşturmanız ve paylaşımlarınızda tekrar etmeniz, olumlu dönüşler için olanak tanır. Markanız için oluşturduğunuz etiketleri takipçilerinizin de kullanmasını sağlayarak, ilgili ziyaretçilerin size yönelmesine tanık olabilirsiniz. Paylaşımlar da söz ettiğimiz durumun benzeri etiketler için de geçerlidir. Fazla etiket kullanmak, takipçinizi sizden uzaklaştırabilir ve amatör görünebilirsiniz. İnstagram pazarlama teknikleri arasında önemli yer tutan etiket, aşırı ve gereksiz olmadığı takdirde, size birçok ziyaretçi kazandıracaktır.

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu