Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerListeler

Kansızlık Anemi Nedir Belirtileri ve Korunma Yolları Nelerdir?

istanbul temizlik şirketi
Kansızlık Anemi Nedir Belirtileri ve Korunma Yolları Nelerdir?

Kansızlık hastalığı çok çeşitli şekiller de tanımlanan bir kan hastalığıdır. Bu kan hastalığının tanımını kırmızı kan hücrelerinin işlevlerin de ve sayısın da azalma veya anormal bir durum olmasıdır. Kırmızı kan hücreleri rengini hemoglobin den alır. Demir içeriği zengin olan proteinler,oksijeni ciğerlerden vücudun diğer bölgelerine taşır. Hemoglobin;Kanda oksijenin taşınmasın da görev yapan demir içeren kırmızı bir pigment tir. Pigment;Hücrelere renk veren maddeye denir. Anemi kan hücrelerinin sayısını azalttığı zamanlarda veya hücrelerin taşıyacağı hemoglobin hemoglobin miktarı azalması durumun da vücudumuzun dokuları oksijeni yeteri kadar alamazlar. Bu durum da oksijen eksikliği anemi, kansızlık türlerini ortaya çıkartır.

Aşırı yorgunlu ,güçsüzlük, solgun bir beniz, nefes darlığı ve düzensiz kalp atışları gibi belirtileri gösterir. Hatta çok şiddetli kansızlık kalp krizi,kalp tıkanıklığına veya felce dahi sebep olur. Demir eksikliğinden kaynaklanan bazı anemi türleri doğrudan rahatsızlığı kendileri yaratırlar. Bazı anemi türlerin de ise dalak büyümesine yol açarlar. Anemi çeşitlerinin bazılarının tedavisi kolay olduğu gibi bazıları kronik ve hayatı tehdit edici olurlar. Günümüzde içilen çay ve çok içilmesi durumunda sütün vücuttaki demirin tutulmasına veya  atılmasına yol açar.

Bu durumda yapılacak önlem olarak çayı yemeklerden sonra ve içine karanfil veya bir kaç damla limon damlatılarak içilmelidir. Bu şekilde demir kaybını emilimini önlemiş olacak ve kansızlığa yol açmamış olur. Kansızlık (anemi) önlemede veya rahatlama da bazı alınacak pratik bilgiler; Kabukları soyulmadan turp ve havuç rendelenir,çiğ olarak biraz ıspanak ve lahana doğranır zeytin yağı ve limon sıkılarak salata şeklinde yenilmelidir. Yer elması haşlanarak yenir. Kırmızı pancar yenir. Pancar suyu içilir. Ihlamur kaynatılır sekiz on dakika bekletilip günde üç veya dört bardak içilir. Bir bardak kaynamış suya 7 vaya 8 gram olacak şekilde maydanoz tohumu konur. Günde üç bardak kadar içilir. Oğul otu, çilek kökü, at kuyruğu ve kekik çaylarının da içilmesi faydalıdır. Acil şifalar.

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu