Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerListeler

Ağız Kokusuna Karşı Yöntemler

Ağız kokusunun oluşmasını sağlayan etmenler oldukça yüksek oranlardadır. Yazımızda ağız kokusuna neler sebep olur ve kokuya karşı ne gibi önlemler almanız gerektiğini anlatacağız.

istanbul temizlik şirketi

Ağız kokusunun oluşmasını sağlayan etmenler oldukça yüksek oranlardadır. Yazımızda ağız kokusuna neler sebep olur ve kokuya karşı ne gibi önlemler almanız gerektiğini anlatacağız.

Ağız kokusunun oluşması

Ağız kokusunun oluşmasını sağlayan etmenler oldukça yüksek oranlardadır. Bazı durumlarda da bazı rahatsızlıklar ağız kokusuna neden olabiliyorken bazen da şahsi nedenlerden ötürü da oluşabiliyor. Ağız kokusunun nedenlerine gibi şeylerdir? Ağız kokusuna ne gibi şeylerin yol açtığına da birazdan geleceğiz. Fakat en fazla görülmekte olan etken diş arasında kalan bazı gıdalardır.

Bu tükettiğiniz gıdalar zaman içerisinde ağız kokusuna neden oluyor. Lakin dişlerinizi derli toplu olarak günde 3 defa fırçalamazsak ağzımızda kalan gıdalar nihayetin ağzımızda bazı bakterilerin meydana gelmesine neden olabilir. Bu bakteriler de zamanla ağzımızda koku oluşumuna neden olmaktadır. Bir öteki en önem arz eden etken de dil üstünde kalan yemekler nihayetin ağız kokusuna sebep olabiliyor. Dil üstünde bilhassa dil köküne giden bölgede kalan yemekler ağız kokusu yapabilmektedir.

Dilinizi Nasıl Fırçalıyorsunuz?

Dilinizi Nasıl Fırçalıyorsunuz?

Her ne kadar dil fırçalama prosedürlerini başarı ile yapıyor olsak da dil kökünde olan bazı artıklar ağız içinde ağır kokuya nedeniyet verebilmektedir. Diş ve dilimizden sonrasında bademcik ve sinüzit benzeri bazı iltihaplara sıra gelebiliyor. Sinüzit ve bademciklerde oluşmakta olan bakteriler ağız kokusunu ile getirebilmektedir.

Yine akabinde geniz akıntısı da ağzımızda kötü kokuların oluşmasına sebep olabilir. Ağız kokusunu ne şekilde gidereceğiz diyorsanız her kokuyu meydana getiren olayın değişik tedavi teknikleri yapılmaktadır. Fakat temel olarak yapmanız gerekmekte olan birkaç önleyici hususa gelecek olursak;

  • Dişlerinizi derli toplu şekilde temizlemelisiniz.
  • Sigara kullanmamalı ve bol su yemelisiniz.
  • Temizlik için bitkilere de başvurmalısınız.

Yukarıda saydığımız maddeleri uygularsanız ağzınızda oluşmakta olan kötü kokuların yavaşça giderildiğine şahit olabilirsiniz. Yine diş temizliğini sürekli yapmanız oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra kullanacağınız diş fırçasının bazı özellikleri de bulunmalıdır. Örnek vermek gerek görülürse dil temizleme özelliğine sahip bulunması oldukça ehemmiyet arz etmektedir.

Bir öteki de bol su içmelisiniz. Sürekli bol su içerseniz hem ağzınız temizlenmiş olur hem de ağzınızdaki tükürük miktarı olabildiğince yüksek oran seviyelerde artarak koku oluşumunu düşürür. Buna ek olarak ara sıra nane, karanfil aynısı koku gidericiler de kullanabilmeniz mümkün ki bunlar da ağzınız içerisindeki bakterileri de öldüreceklerdir.

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu