Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Zorunlu Trafik Sigortasında Herkesi İlgilendiren Gelişme

istanbul temizlik şirketi
Zorunlu Trafik Sigortasında Herkesi İlgilendiren Gelişme

Zorunlu trafik sigortasında flaş gelişme

Bütün araç sahiplerinin yaptırmasının mecburi olduğu zorunlu trafik sigortasına yapılan rekor zamlarla iyice isyan eden vatandaşları hepimiz biliyoruz.

Ankara’da bir araç sahibi 2015 yılında 304 TL ödeyerek yaptırdığı Zorunlu trafik sigortasına 2016 yılında 704.79 TL ödeyince soluğu Tüketici Mahkemesinde aldı. Bu aşırı zammın tamamen haksız ve hukuka aykırı olduğunu belirterek iptal edilmesini istedi.  Davacı Önder Gökçekaya’nın adına avukatları Mehmet Ali Canlı ve Neziha Çorumlu şikayet dilekçesini Ankara Nöbetçi Tüketici Mahkemesi´ne verdikleri dilekçede zammın iptalini ve aradaki farkın geri ödenmesini talep ettiler.

Zorunlu trafik sigortası zam oranı ne kadar olmalı?

Verilen dava dilekçesinde Zorunlu trafik sigortasına yapılan zammın bir önceki yıla oranla %100 den fazla yapıldığını ve bunun en fazla enflasyon oranında yapılması gerektiğini belirtmişlerdir. Bu sigortanın mecburi olduğu için yapılan zamlarında ona göre ayarlanması gerektiği de belirtilmiştir.

Eğer mahkeme davacı tüketiciyi haklı bulur ve bu yönde iade kararı verirse bu dava sonucu emsal teşkil edecek ve milyonlarca araç sahibi de mahkeme kararıyla ödedikleri farkları geri alabileceklerdir.

HaberTürk

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu