Instagram takipçi satın al
DiğerHaberler

Yeni Zelanda’daki Saldırıda 2 Türk Yaralandı

istanbul temizlik şirketi
Yeni Zelanda’daki Saldırıda 2 Türk Yaralandı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bügun Federica Mogherini ile düzenlediği ortak Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilci toplantısında açıklamalar yaptı.

Hayati tehlikeleri yok

Gerçekleştirilen toplantıda Bakan Çavuşoğlu, 49 Müslüman’ın şehit edildiği alçak terör saldırısında 2 Türk vatandaşının yaralandığını belirtti. Türk vatandaşlarının hayati tehlikesi olmadığının da açıklamalarına ekleyen Mevlüt Çavuşoğlu; “İki vatandaşımızın yaralandığını öğrendik. Mustafa Boztaş ve Zekeriya Tuya. Hayati tehlikeleri yok” ifadelerini kullandı.

“Avrupa Parlamentosu’nun sağ duyulu bir karar aldığını söylemek mümkün değil”

Açıklamalarına devam eden Dışişleri Bakanı; Avrupa Parlamentosu’nun raporuna da çok sert çıktı. Avrupa Parlamentosu’nun sağ duyulu bir karar almadığını düşünen Çavuşoğlu; ” Avrupa Parlamentosu’nun sağduyulu bir karar aldığını söylememiz mümkün değil ama ilk defa kabul edilemez rapor aleyhinde oy verenlerin sayısının arttığını görmek de, Avrupa Parlamentosu’nda da sağduyulu siyasetçi sayısının arttığının göstergesidir” ifadelerini kullandı.

“Türkiye ile ilişkiler önemli”

Ayrıca Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ortak basın toplantısı gerçekleştirdiği Federica Mogherini de “Aday ülke ve önemli bir ortak olan Türkiye ile ilişkilerimizin önemini teyit ediyoruz. Türkiye-AB işbirliği sadece mülteciler için değil Suriye’de siyasi çözüm için de önemli” açıklamalarında bulundu.

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu