Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerSpor

Yazın Motosiklet Kullananlara Tavsiyeler

istanbul temizlik şirketi
Yazın Motosiklet Kullananlara Tavsiyeler

Motosiklet sürücüleri için yazın motosiklet kullanmak görüldüğü kadar keyifli olmayabilir. Motosiklet sürücüleri her zaman hava şartlarından birinci derece etkilendiğinden dolayı tedbirli hareket etmelidir. Kış şartlarında elcik ısıtma ve koltuk ısıtma gibi ek araçlar ile korunma sağlanırken yaz aylarında bu durum daha zor bir hale gelebiliyor. Ancak yaz aylarında sürücüleri ilk olarak motosiklet aksesuarlarını kullanmaktan kaçınıyor ve bu durum kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Çünkü hava şartları ne olursa olsun güvenliğinizden ödün vermemelisiniz. Motosiklet aksesuarlarınızdan olan motosiklet montunu, motosiklet eldiveni, motosiklet pantolonu, motosiklet botu ve kaskınızı yaz aylarına uygun malzemeler kullanarak üretilen motosiklet aksesuarlarından seçmelisiniz. Kaskınızda havalandırma sistemi yüksek olan modellerden giyim aksesuarlarında ise nefes alabilen fileli yapıya sahip modellerden tercih edebilirsiniz. Motosiklet ekipmanlarınız sizi hem hava şartlarından hem de kaza anında oluşabilecek yaralanmalara karşı korumaktadır.

Yazın aşırı sıcaklardan dolayı vücudumuz normalinden daha fazla su kaybetmektedir. Vücudumuzun aşırı ısınmadan dolayı vücut dengesini korumak adına terleme faaliyeti gerçekleştirmektedir. Terleme faaliyetiyle vücut ısımız dengeye getirilir ancak aşırı terleme ile vücuttaki su, mineral, tuz ve vitaminlerde dışarı atılmaktadır. Bu kayıplardan dolayı halsizlik, uyuklama, tansiyon düşüklüğü gibi sorunlar meydana gelmektedir. Bu da sürüş esnasında dikkat dağınıklığına ve görüş açısının azalmasına neden olmaktadır. Bu nedenle sıcak havalardan kaynaklanan kayıplarınızı en hızlı şekilde gidermelisiniz. Yaz aylarında gerçekleştirdiğiniz sürüşlerde özellikle uzun yolculuklar da sık sık mola vererek kaybettiğiniz su ve mineralleri geri kazanmalısınız. Sporcuların kullandığı izotonik içeceklerin yanında maden suyu ve mineralli sulardan tüketebilirsiniz. Tabi ki bu içeceklerin yanı sıra bol bol su içmelisiniz. Ancak terli olduğunuzdan dolayı soğuk su içmek isteyeceksiniz ama sağlığınız için ılık su içmenizi tavsiye ediyoruz.  

Sıvı tüketiminin yanı sıra yediklerinizin de size ağırlık yapmaması gerekir. Yazın yenildiğinde aşırı susatan yağlı yiyecekler, hamur işleri ve kızartmalardan sürüş esnasına uzak durmalısınız. Bu yiyecekler sizi hem aşırı susatır hem de daha fazla terlemenize yol açar. Bu yüzden sindirim sisteminizi rahatlatacak tahıllı yiyecekler ve sebzeli besinlerden tercih etmelisiniz.

Asfaltı dahi eriten sıcak havalarda motosiklet sürücülerinin dikkat etmesi gerekmektedir. Eriyen asfalt yüzeyi sürüş esnasında ve park esnasında sorun teşkil etmektedir. Sürüş esnasında lastikleri yapıştığından dolayı dikkat edilmesi gerekir. Park esnasında ise motoru park etmek için ayaklık kısmını indirdiğiniz zaman eriyen asfalt üzerinde sabit kalmayacak ve motorun dengesini bozacaktır. Bu tarz denge problemlerini ve riskleri en aza indirmek adına metal plakalar kullanabilirsiniz.

Yaz aylarında ödün vermemeniz gereken koruyucu ekipmanlarınızı kesinlikle kullanmalısınız. 

Motosiklet aksesuarlarının sürücüler için ne derece önemli olduğunu vurgulamamıza umarım gerek yoktur. Can güvenliğiniz için olmazsa olmaz motosiklet ekipmanlarınızı her ne koşulda olursa olsun kullanmalısınız. Rahat bir sürüş keyfi yaşamak için yazlık motosiklet aksesuarlarını tercih etmelisiniz. Güneş ışınlarının direkt olarak vücudunuza temas etmesini engelleyen motosiklet montunuzu fileli ve hava alan kumaşlardan üretilen modeller arasından tercih etmelisiniz. Böylelikle vücudunuzu güneşten korurken sürüş güvenliğinizi de sağlamış olursunuz. Motosiklet montunuzun altına teri dışarı atabilen pamuklu kumaşlardan üretilmiş uzun kollu tişört giyerek montun teninize direkt temas etmesini engelleyebilirsiniz.

Sürüş esnasında dikkat etmeniz gerekenlerden biri de motosiklet kaskınızın vizörünün kapalı olmasıdır. Açık olan vizörden sıcak hava teninize temas ederek terlemenize yol açabilir. Aynı zamanda sürüş esnasında motosiklet kaskının havalandırma kanallarının açık olduğundan emin olmalısınız. Eldiven konusuna gelince yazlık motosiklet eldivenleri fileli özel yapısından dolayı hava geçirir ve sizi terletmez. Motosiklet pantolonlarında ise yaz aylarına uygun üretilen pantolonlardan tercih etmelisiniz. TECH90 Kevlar Kot modelleri yaz mevsiminde terletmeyecek kumaşlar kullanılarak üretilmektedir. Kevlar kot pantolon modelleri sürüş konforunuzu ve güvenliğinizi sağlamanın yanı sıra tarzı ve duruşuyla da hoş bir tasarıma sahiptir. Hava alabilen yazlık motosiklet ayakkabıları ile motosiklet aksesuarlarınızı tamamlamış olacaksınız. Motosiklet sürücülerinin tek ödün vermemesi gereken nokta motosiklet ekipmanlarıdır. Can güvenliğinizi riske atmayın. Motoplus İzmir güvenli sürüşler diler…

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu