Instagram takipçi satın al
EğitimHaberlerListeler

Üniversite Bölüm Tercihi Yaparken Sosyal Bilimlerin Önemini Göz Ardı Etmeyin

istanbul temizlik şirketi

İbn Haldun Üniversitesi de sosyal bilimler dallarında bunu hedeflemiştir ve geleceğin sosyal bilimcilerini en doğru şekilde yetiştirmek üzere yol çıkmıştır. “Zeki olan öğrenciler sayılsal seçer” algısını yıkarak sosyal bilimlerin de önemini öğrencilere ve ailelerine anlatmak, henüz karar aşamasındayken öğrencilere en doğru kararı verdirmek istiyorlar. Bu sene 2.’si gerçekleşecek olan Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi ile kendinize en uygun sosyal bilimler bölümünü seçebilirsiniz.

Üniversite Bölüm Tercihi Yaparken Sosyal Bilimlerin Önemini Göz Ardı Etmeyin

İstediğiniz bölümü en iyi o bölümün derslerine girerek tanıyabilirsiniz. Bu da şu anda herhangi bir üniversiteye gidip bölüm derslerine girmenizle mümkün değil. Fakat bu zirvede kurulan atölyelerle bunu birebir yaşayabilirsiniz. Alanında uzman kişilerle birlikte yapacağınız atölye çalışmalarında bölümleri daha yakından tanıyabileceğiniz gibi mesleklere dair uygulama yapma imkanını da yakalayabilirsiniz. Örneğin, hukuk atölyesinde bir dava çözüp, psikoloji atölyesinde bir terapiye katılmak gibi.

Üniversite Bölüm Tercihi Yaparken Sosyal Bilimlerin Önemini Göz Ardı Etmeyin

Bölüm hocaları ve mesleğinde uzman kişilerin söyleşilerine katılıp onlarla tanışma, aklınızdaki soruları sorma olanağını da yakaladıktan sonra eğer tercih stresinden biraz olsun uzaklaşmak isterseniz sizin için düzenlenen konserler, stand up gösterileri ve boğaz turları etkinliklerine de katılabilirsiniz.

İlginiz Çekebilir

Serkan Kara

27 Yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum, genelde takip ettiğim konularda ki fikirlerimi burada yazılarımla sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu