Instagram takipçi satın al
HaberlerYaşamYaşam - insan

Umre Nedir?

istanbul temizlik şirketi
Umre Nedir?

Umre; arefe ve onu takip eden dört günü kapsayan kurban bayramı zamanı haricinde, yılın herhangi bir zamanında Müslümanların Kabe’yi ziyaret etmesidir. Umre, temel kelime karşılığı olarak ziyaret etmek anlamına gelmektedir. Dini bakımdan ise Umre; herhangi bir zaman kısıtlaması olmadan ihrama girerek önce Kabe’yi tavaf etmek sonrasında Safa ile Merve arasında Sa’y yapmak ve tıraş olunarak ihramdan çıkma ibadetini ifade etmektedir.

Umre ibadeti, Hac ibadetine benzer özellikleri olan ancak Hac ibadetindeki bazı farzları barındırmayan bir dini ibadettir. Umre, Mikat sınırlarının birinde ihrama girerek başlar, Kabe’nin tavaf edilmesi, Safa ve Merve arasında Sa’y yapılmasıyla devam eder ve en son tıraş olunarak ihramdan çıkılmasıyla son bulur. Mikat sınırları; Afaktan, Harem-i Şerif’e gelen müminlerin ihrama girmeden geçemeyeceği sınır yerlerini belirleyen bölgelerdir. Sa’y; Safa tepesi ile Merve tepesi arasında yedi sefer gidip, gelmektir. Safa tepesinden başlanıp, Merve tepesinde sonlandırılmakta dır.

Umre ibadetinin İhram ve Tavaf olmak üzere iki farzıbulunmaktadır. İhrama girilmesi şart, Tavaf ise rükündür. İhram niyet vetelbiyedir. İhram’a mikat sınırlarında girilmektedir. İhrama girecek kişininusule uygun gereklilikleri yerine getirmesi ve ardından iki rekat namaz kılması müstehaptır. İhrama girildikten sonra ise kalpten, yürekten niyet edilerek Umre ibadeti yapılmaya başlanmaktadır. Umrenin vacipleri ise Sa’y ile tıraş olunup ihramdan çıkılmasıdır. Umre ibadetinin birçok fazileti bulunmaktadır. Bu faziletler içerisinde özellikle Ramazan ayı içerisinde yapılan umre ibadetininsevabı çok daha fazladır.

hfdturizm.com/umre-turlari/

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu