Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Uludağ’da PTT Binasının Çatısından Eriyen Kar Faciaya Yol Açtı

istanbul temizlik şirketi
Uludağ'da PTT Binasının Çatısından Eriyen Kar Faciaya Yol Açtı

19 KİŞİLİK TUR GRUBUNUN ULUDAĞ GEZİSİ SIRASINDA MEYDANA GELDİ

Uludağ’da PTT Uludağ tesislerinin çatısındaki kar kütlesi, Tur ile tatile gelen 19 kişilik bir ekibin gezisi sırasında meydana geldiği öğrenildi. Tonlarca karın altında kalan vatandaşların kurtarılması için bölgeye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile özel arama kurtarma ekipleri ve sağlık görevlileri intikal etti. Ekiplerden alınan bilgiye göre kar altında kalıp kurtarılan 6 vatandaşın, Bursa’daki hastanelerde tedavi altına alındığını bildirdi.  Arama kurtarma timlerinin arama çalışmaları hala devam ediyor.

BURSA VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA

Bursa Valisi Yakup Canbolat konu ile ilgili açıklama yaptı, PTT’nin kullanmadığı eski binasının çatısında biriken karın vatandaşların üzerine düştüğünü söyledi. Olayın ekiplere bildirilmesinin hemen sonrasında harekete geçildiğini söyleyen Vali Canbolat, “AFAD ve jandarma arama kurtarma ekiplerince 6 vatandaş yaralı olarak çıkarıldı. Genel sağlık durumları iyi. Kar altında kalma durumu ihtimaline karşı çalışmalar sürüyor.” dedi. Aynı zamanda çevrede biriken kalabalığı susturup ses dinleyip kar altını dinlediklerini ve 1 kişiyi bu şekilde kurtardıklarını açıkladı.

”TONLARCA KAR DÜŞTÜ”

Gazeteci Süleyman Selim Akyüz, Uludağ’da yaşanan feci olayla ilgili şunları anlattı: ”Şu anda Uludağ’dayız. Birinci bölge, oteller bölgesindeyiz. Burada PTT binası var, onun metal çatısında biriken karlar önce iki genç kızın üzerine düştü. Biz tesadüfen olay yerindeydik. Tonlarca kar düştü diyebiliriz. Onları kurtarmaya çalışırken; çatının hemen yanındaki bölümün üzerindeki karlar da kurtarmaya çalışanların üzerine düştü.

”KARIN ALTINDA KAÇ KİŞİNİN OLDUĞU BİLİNMİYOR”

Gazeteci Kübra Ulutaş da kar kütlesinin altında kaç kişinin olduğunun bilinmediğini söyledi. Ulutaş, feci olayla ilgili şunları söyledi: ”Bölgeye girebilmek oldukça zor. Vatandaşlar kar aracının çok geç geldiğini iletmişlerdi. Arama-kurtarma çalışmaları da yavaş ilerliyor. Karın altında kaç kişi olduğu net değil.
Uludağ birinci bölge, tatilcilerin çok yoğun olarak geldiği çok yoğun bir bölge. Kar yağışı oldukça fazla ve araçların giriş çıkışı, o kar kütlesinin düştüğü noktaya ulaşmayı zorlaştırıyor. Bursa’da hastanelere götürülen kişi sayısı 2 kişiydi. Ancak sayı hakkında net bilgiye kimse ulaşabilmiş değil.”

Uludağ'da PTT Binasının Çatısından Eriyen Kar Faciaya Yol Açtı
Uludağ'da PTT Binasının Çatısından Eriyen Kar Faciaya Yol Açtı
Uludağ'da PTT Binasının Çatısından Eriyen Kar Faciaya Yol Açtı

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu