Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Türkiye’nin Deprem Gerçeği

istanbul temizlik şirketi
Türkiye’nin Deprem Gerçeği

Olası bir deprem yaşanması halinde can ve mal kayıplarının artmasının en büyük sebeplerinden biri deprem anında kişilerin nasıl davranması gerektiğini bilmemesi ve panikle hareket etmesi.

Türkiye’nin Deprem Gerçeği

Peki Depreme Karşı Nasıl Önlemler Almalıyız?

-Öncelikle evinizde yaralanmalara sebep olacak ağır eşyalarınızı üst raflara değil, alt raflara yerleştirin.

-Kapı girişlerini kapatabilecek büyük dolaplarınızı kapının yakınlarına yerleştirmeyin. Yatak odanızda da dolabınızı yatağın yakınlarına koymayın.

-Deprem anında asla panik yapmayın ve sabitlenmiş dolap, raf, pencere gibi eşyalardan uzak durun.

-Masa altına veya hacimli bir koltuk gibi size koruma sağlayabilecek eşya yanına çömelerek kendinize güvenli bir hayat üçgeni oluşturun, sarsıntı geçene dek bekleyin.

-Sarsıntı devam ederken çıkışa doğru yönelmeyin. Balkona çıkmayın. Asansör kullanmayın.

Toplum Depreme Karşı Bilinçli mi?

alkın afet konularında daha da bilinçli olmalı. Ne yazık ki böyle bir durum yaşandığında bir süre dikkatli davranıp daha sonrasında yaşadığımız şeyleri unutabiliyoruz. Bu konudaki uzmanlarında söylediği gibi aslında profesyonel ekiplerin afetzedelerin yardımına gidene kadar bireylerin küçük kanamaları durdurması, küçük yangınları söndürmesi, ve ailesi veya komşularına hafif arama kurtarma ile yardımcı olması gerekir. Ama maalesef halk çoğu zaman bu çalışmalarda paydaş olarak görülmemekte, daha çok ‘afetzede’ olarak katılabilmekte.

Türkiye’nin Deprem Gerçeği

Kayıpların Azalması İçin Hangi Adımlar Yapılabilir?

Afete hazırlık çalışmaları sürekleştirilmesi

Deprem bilinci güçlendirilmesi

Kent politikalarının deprem odaklı kentsel dönüşüme öncelik tanıması

Türkiye’nin Deprem Gerçeği

Uçan Baz İstasyonu Dronecell

Olası bir deprem durumunda arama kurtarma ekiplerine çekim gücü desteği vererek yardımcı olabilecek, anında bölgeye gidebilecek uçan bir baz istasyonu. Bu tarz durumlarda iletişimin ne kadar önemli olduğunu bilen, bunu yaşayanlar böyle bir şeyin olası bir durumda ne kadar çok işe yarayacağını az çok tahmin edebilir. Turkcell’in sunmuş olduğu Dronecell’in söyledikleri gibi hiç bir zaman kullanılmaması dileğiyle…

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu