Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Türkiye ve Azerbaycan ortak askeri tatbikat düzenleyecek

istanbul temizlik şirketi
Türkiye ve Azerbaycan ortak askeri tatbikat düzenleyecek

Kardeş ülke olarak bilinen Azerbaycan ile birlikte Türkiye bir askeri tatbikat çalışması yapmaya hazırlanıyor. Azerbaycan resmi ağızları tarafından yapılan açıklamaya göre iki ülke arasındaki askeri iş birliği kapsamında yapılacak tatbikata katılacak Türk askerleri Azerbaycan’a geldi.

Tatbikatın İsmi “Mustafa Kemal Atatürk 2019”

“Mustafa Kemal Atatürk 2019” adı altında yapılacak olan tatbikat için birçok askerimiz Azerbaycan’a doğru yolculuğuna başladı bile. Uçaklar, tankları ve daha birçok askeri mühimmatın bulunacağı tatbikat için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Ülkemizde üretilen yerli ve milli piyade tüfeklerinin yanı sıra, askeri personel taşıma araçları gibi daha birçok milli üretim askeri teknolojinin bölgede yer alması beklenmekte.

İki ülke arasındaki askeri koordinasyon özelliğinin arttırılmasının hedeflendiği belirtilen tatbikat için birçok rütbeli Türk komutan da bölgede olacak. Askerlerin, uçakların ve tankların yer alacağı askeri sahada iki ordu adeta gövde gösterisi yapacak.

Canlı ateşlemelerin gerçekleştirileceği “Mustafa Kemal Atatürk 2019” tatbikatında büyük bir titizlikle çalışmaların devam ettiği bilinmekte. Bunun yanı sıra herhangi bir pürüz çıkmaması için de askeriyede büyük bir hazırlık sürüyor.

1 ve 3 Mayıs tarihleri arasında Azerbaycan sınırları içerisinde yapılacak olan askeri tatbikat için birçok hazırlıkta artık sona gelindi. Kısa süre içerisinde tatbikata katılacak olan tüm askeri ekipmanların da taşınması bekleniyor.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu