Instagram takipçi satın al
Ekonomi ve FinansHaberler

Türkiye Rusya’dan Ruble ile Buğday Alacak

istanbul temizlik şirketi
Türkiye Rusya'dan Ruble ile Buğday Alacak

Türkiye ticarette ABD doları kullanılmamasına yönelik adımlarından ilkini Rusya ile yapacağı buğday ticaretinde attı. Rusya SovEkon Analitik Merkezi‘nin yaptığı açıklamaya göre, Türkiye, Rusyadan alacağı 30 bin ton yüksek protein değerine sahip buğday için ödemeyi ruble olarak yapacak. Yapılan anlaşmaya göre ton aşına 17 bin ruble ödeme yapılacağı belirtiliyor.  Yapılan bu ticaretle birlitek ulusal paralarla yapılan ticaretlerle birlikte tarafların karşılıklı olarak para dönüşümünden yaşanan kayıpların önüne geçeceği belirtildi.

DAHA ÖNCE ERDOĞAN VE PUTİN AÇIKLAMIŞTI

Daha önce yapılan görüşmelerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Rusya gibi önemli ticaret ortaklarıyla yapacağı ticarette ulusal para birimlerinin kullanımının artırılacağını belirtmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek çıkarak, yapılacak ikili ticarette ulusal para kullanılmasının, dış faktörlerden doalyı yaşanan olumsuz etkinin en aza indirgeneceğine değinmişti.

Rusya, bu yılın Temmuz-Eylül arasındaki dönemde Türkiye’ye yaklaşık 1,2 milyon ton buğday ihraç etti.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu