Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Türk Heyeti Yeni Zelanda’ya Ulaştı

istanbul temizlik şirketi
Türk Heyeti Yeni Zelanda'ya Ulaştı

Cuma günü Yeni Zelanda’da bulunan camilere düzenlenen hain saldırı sonucunda toplamda 50 kişi yaşamını yitirmişti. Bu konuyu derinlemesine araştırmak ve yetkililerden bilgi almak amacıyla Türk heyeti Yeni Zelanda’ya gitti. Aralarında birçok yetkili ismin bulunduğu heyetin ülkemize birçok raporla dönmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı da Heyete Katıldı

Katliamı araştırmak amacıyla toplanan heyetin arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bulunuyor. Bu isimlerin yanı sıra heyetin arasında olayda yaralanan Türklerin aile fertleri de bulunmakta. İstanbul’dan direkt uçuşla Yeni Zelanda’nın Christchurch kentine giden uçak Türkiye saatiyle sabah 08.45 sularında başarıyla iniş yaptı.

Görüşme Sonucunda Ortak Tepki Vurgusu

Olayın ardından terörün dini, dili ve ırkı olmadığını ifade eden yetkililer görüşmeler sonucunda teröre karşı ortak bir tepki ortaya koyduklarını açıkladı. Ayrıca görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da üzüntüsü iletildi.

Olayda yaralanan Türk vatandaşlarının sağlık durumu hakkında da bilgi alındı. Vatandaşlarımızın gayet iyi oldukları ve istirahat ettikleri biliniyor. 

Toplantı sonrasında terörün bugün Müslüman kesimini hedef aldığı ve yarın da başka bir dini hedef alabileceği açıklandı. Buna karşı da her ülkenin gerekli tedbirleri alması gerektiği belirtildi.

Heyet Büyük Bir Özenle Korundu

Olayın ardından zanlıların birçok yetkili Türk ismini de hedef aldığı açıklanmasından sonra gelen Türk heyeti büyük dikkatle koruma altına alındı. Birçok polis ve askerin katıldığı koruma ekiplerine havadan da destek verildi. 

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu