Instagram takipçi satın al
Ekonomi ve FinansHaberler

TPF Başkanı Altunbilek, Ramazan öncesi gıda fiyatlarında zam beklemediklerini açıkladı

istanbul temizlik şirketi
TPF Başkanı Altunbilek, Ramazan öncesi gıda fiyatlarında zam beklemediklerini açıkladı

Fırsatçıların kaçırmadığı zamanlardan olan Ramazan Bayramı günlerinde birçok gıda ürününe geçici zam yapılmaktaydı. Evinde misafir ağırlayan veya güzel sofralar kurmak isteyen kişiler bir nevi almak zorunda olduğu ürünleri Ramazan’da daha pahalıya almak zorunda kalıyordu. Ancak Türkiye Parakendeciler Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek, yapmış olduğu açıklamada Ramazan Bayramı günlerinde gıda ürünlerinde bir zam beklemediklerini açıkladı.

Serbest piyasa şartları nedeniyle birçok zaman haksız fiyatlandırma yapıldığını belirten TPF Başkanı Altunbilek, Ramazan’da zam olmaması amacıyla denetimleri arttıracaklarına değindi.

TPF Başkanı Altunbilek yapmış olduğu açıklamada, “Biz marketçiler yani perakendecilerin üretim tesisi yok. Bizler alıp satarız. Fabrikadan, bayiden alarak tüketiciye ulaştırırız. Aldığımız ürünün üzerine belirli bir kar koyarak satış yaparız. Her birimiz yan yana rekabet ederiz. ‘Birlikte şu şu fiyatlara satalım.’ dersek tüketici anında bizi cezalandırır.” şeklinde konuştu.

“Üreticimiz de biz de durup dururken zam yapmayız. Özellikle yaklaşan ramazan ayında tüketicilerin ürünlerini uygun fiyatlı almasını isteriz. Şu anda ramazan ayında ve öncesinde gıda ürünlerinde herhangi bir zam beklentimiz yok, zam beklemiyoruz.”

Son dönemlerde yaşanan fiyat artışlarının arkasında sadece parakendecilerin değil, üreticinin yapmış olduğu zamların da etkili olduğunu belirten TPF Başkanı Mustafa Altunbilek, suçun sadece araçlarda aranmaması gerektiğini de vurguladı.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu