Instagram takipçi satın al
HaberlerListeler

Toyota’nın Basketbolcu Robotu, Serbest Atış Rekoru Kırdı

istanbul temizlik şirketi
Toyota'nın Basketbolcu Robotu, Serbest Atış Rekoru Kırdı

Toyota firmasının Yapay Zekâ Robot Geliştirme Grubu tarafından geliştirilen ve geliştirilmesinde çalışanların gönüllü olarak ilerlediği CUE 3 ismi verilen insansı robot yeteneklerine bir yenisini daha ekledi. 2.04 boyundaki CUE 3 robotu aynı zamanda 56 kg ağırlığa sahip. 

Yapay zekaya sahip robot art arda attığı serbest atışların hiç birisini kaçırmayarak bu konuda dünya rekorunu kırdı. CUE 3, Tokyo Olimpiyatlarının yapılacağı tarih olan 2020 yılına itafen, 2020 serbest atış yapıyor ve bunların tamamı sayı oluyor.

CUE isimli robot ilk geliştirildiği dönemde iki atış arasında yaklaşık üç dakika zamana ihtiyaç duyuyordu, bu dönemde Guinness yetkilileri tarafından rekor denemesi yapılması için Toyota ile irtibata geçildiğini ve bunun reddedildiğini belirtiyorlar.  Gönüllü çalışanlar çalışmalarına devam ederek Kasım 2018 tarihinde robotun ikinci versiyonu CUE 2 yi ve ardında Nisan 2019 tarihinde de CUE 3 robotunu geliştiriyorlar.

İlk teklifin üzerinden bir yıl geçmesinden sonra Guinness yetkilileri yeniden Toyota ile irtibata geçiyor ve bu sefer yetkililer rekor denemesi teklifini kabul ediyorlar. 1 yıllık süreç içerisinde CUE robotunun atış yapma hızı artırılmış ve 1000 atışı üç saatten biraz kısa sürede tamamlıyor.

CUE 3’ün aslında çok daha fazla sayı atabileceğini belirten ekip, atış sayısında kısıtlama yapıldığı bunun sebebininde 2020 yılında düzenlenecek olan Tokyo Olimpiyatlarının tarihi şerefine 2020 atış yaptırıyorlar.  Bu denemenin ardından Dünya Rekorlar Kitabına girmeyi başarıyorlar.

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu