Instagram takipçi satın al
HaberlerOtomotiv

Toyota’dan Hırsızlara Biber Gazı Sıkan Araç Hazırlığı

istanbul temizlik şirketi
Toyota'dan Hırsızlara Biber Gazı Sıkan Araç Hazırlığı

Sürekli olarak yenilik peşinde koşan Toyota firmasından yeni bir hamle. Artık hırsızlara karşı içimiz bir nebze daha rahat olacak. Yeni geliştirilen kişileştirilebilir koku yayan arabalar ile birlikte hırsızları kötü sürprizler bekliyor.

Araca Zorla Binilmesi Durumunda Biber Gazı Yayılıyor

Hemen aklımıza “Ya ben binince biber gazı sıkılırsa ve bu araba bunu nereden anlayacak?” gibi sorular gelmiştir. Yeni teknoloji ile birlikte aracınız, telefonunuza yüklemiş olduğunuz bir uygulama sayesinde yaklaşanın siz olduğunu bilecek ve herhangi bir biber gazı saldırısı gerçekleştirmeyecek. Onun yerine sizi hoş araba kokuları bekliyor olacaktır. Bu kokuyu ise siz tamamen kendinize özel olarak seçebilir ve doldurabilirsiniz.

Patent Başvurusu Yapılacak

Toyota firması yakın zamanda hırsızlara karşı önlem olması amacıyla geliştirilen araç modeli ve biber gazı sıkma teknolojisi hakkında patent başvurusu yapmaya hazırlanıyor. Başvuruya onay çıkar çıkmaz ise ARGE ekipleri tarafından gerekli çalışmalar ve hazırlıklar yapılacaktır.

Hali hazırda piyasada bulunan bazı araçlarda parfüm yayan teknoloji bulunuyor ancak böylesi bir araç henüz yapılmadı. Toyota firmasının yaptığı bu yeni atılımın tüm dünyada büyük bir ilgi görmesi bekleniyor.

İlginiz Çekebilir

Serkan Kara

27 Yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum, genelde takip ettiğim konularda ki fikirlerimi burada yazılarımla sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu