Instagram takipçi satın al
Haberler

Tesla’nın Meraklan Beklenen Otonom Tırı Gün Yüzüne Çıkıyor

istanbul temizlik şirketi

Yeni nesil tır Tesla Semi

Yeni nesil tır Tesla Semi

Daha önce nisan ayında Elon Musk tarafından ismi açıklanan Tesla marka otonom tır Tesla Semi eylül ayında tanıtılacağı söylenmişti. Tam hazırlıkları eylül ayına yetiştirilemeyen tır hakkında söylentiler çıkmaya başlarken, Elon Musk twitter üzerinden Tesla Semi ile ilgi yeni bir açıklama mesajı daha atarak kesin bir tarih verdi ve Tesla Semi 26 Ekim 2017 tarihinde tanıtılarak test sürüşü yapılacağını söyledi. 

Bütün dünyanın merakla beklediği tanıtım Kaliforniya’da bulunan Tesla Tasarım Merkezinde gerçekleştirilecek. 

Tesla'nın Meraklan Beklenen Otonom Tırı Gün Yüzüne Çıkıyor

Tesla Semi’de elektrik motoru olarak yine Model 3‘te hali hazırda kullanılan yeni nesil elektrikli motor yer alacak ve yeni bataryalarla birlikte Tesla Semi tam dolumda yaklaşık olarak 1600 km yol gidebilen tırlarla rekabet edebilecek. Kamyon endüstrisinde heyecan yaratan bu gelişme ile birlikte Tesla sadece geleneksel tırlarla değil  otonom tırlar üzerine çalışmalar yapan Uber ile Google’ın ortak iştirak şirketi Waymo ile de yarış içerisinde olacak.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu