Instagram takipçi satın al
HaberlerPolitika

Terör Örgütü PKK, Komünist Başkan’ı tehdit etti

istanbul temizlik şirketi

Kanlı terör örgütü PKK’nın sözde eski yöneticilerinden olan Ali Haydar Kaytan,Avrupa’da bir çok ülkede yayınlanan Yeni Özgür Politika isimli gazetede yer alan yazısında, Dersim Demokratik Halk Dayanışması’nın (DDHD) Tunceli Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’na HDP adaylarını desteklemesi konusunda bir çağrı yaptı ve “Güç birliği dışında hareket etmesi kendisi açısından doğru olmayacaktır” diye belirtti ve üstkü kapalı olarak tehdit etti.

PKK’nın sözde Eski Yöneticilerinden olan Ali Haydar Kaytan

PKK'nın sözde Eski Yöneticilerinden olan Ali Haydar Kaytan

PKK’lı Kaytan, ANF’de yayınlanan yazısında, Maçoğlu’nun başkan seçildiği ve görev yaptığı dönemde HDP’den destek aldığını öne sürerek sözlerine şöyle devam etti;

“KENDİSİ AÇISINDA DOĞRU OLMAZ”

“Maçoğlu’nun şu anda göstermesi gereken en doğru tutum adaylıktan çekilip HDP adaylarını desteklemesidir. Dersim’de devrimci örgütlerin ve demokratik kurumların güç birliği yaptığı dönemde Maçoğlu’nun güç birliği dışında hareket etmesi kendisi açısından doğru olmayacaktır. Ben de devrimciyim, demokratım, HDP adayları çekilsin, beni desteklesin, demesi de doğru olmaz.”

“ÇEKİLMEMESİ DÜŞMANA YARAR”

“Tüm Türkiye ve Kürdistan genelinde AKP-MHP faşizmine karşı en etkin mücadele eden HDP’den bu beklenemez. Kendisi bir bireydir; bağlı bulunduğu bir siyasi hareket var olsa da, şu anda Kürdistan ve Türkiye genelinde AKP-MHP faşizmine karşı mücadelenin en ön saflarında HDP bulunmaktadır. Kaldı ki, HDP’nin birçok bileşeni vardır. Birçok devrimci, demokratik bileşenin üzerinde uzlaştığı kişiler aday gösterilmiştir. Bu durum karşısında Maçoğlu’nun çekilmemesi Dersim’de düşman tarafından yaratılmak istenen bölünmeye hizmet eder. Nitekim, devletle bağlantılı bazı çevreler bu bölünmeden yararlanmak istemektedir. Şu anda Dersim’in en fazla birliğe ihtiyaç olduğu bir süreçten geçmekteyiz. Bu açıdan Dersim’deki tüm devrimci demokratik güçlerin, kurumların ve şahsiyetlerin duyarlılık içinde olmaları önemlidir.”

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu