Instagram takipçi satın al
EğitimHaberlerListeler

Tercih Yaparken Ne Yaptığınızı Gerçekten de Ne Kadar Biliyorsunuz?



istanbul temizlik şirketi

Üniversite tercihi deyip geçmeyin koskoca bir hayatın diğer bölümünün başladığı evre. Tercih yapmak gerçekten de zor. Tercih yaparken ne yaptığınızı gerçekten de bilmiyorsanız. Gelecekte  sorunlar yaşayabilirsiniz. 

Tercih yaparken bilinçli bir şekilde hareket etmek sizin lehine olacaktır. Hayatınızın en önemli kararlarından biri olan üniversitenizi doğru şekilde seçmek sizi hayata karşı bir sıfır öne geçirecektir. 

Tercih Yaparken Ne Yaptığınızı Gerçekten de Ne Kadar Biliyorsunuz?



Tercih döneminde gerçekten de doğru tercih yapıp yapmadığınızı sorgulamanız için ilk olarak kendinizi dinlemeniz gerekiyor. Birçok kafadan birçok ses çıkacaktır. Siz her şeye karşı kulaklarınızı kapatıp kendi iç sesinizi dinlemeye çalışın en doğru tercihi ise iç sesinizi takip ettiğiniz zaman bulabilirsiniz.  İç sesinizi dinlerken tabii ki duygularınızı da düşüncelerinizle harmanlayarak karar verin. Tercihinizi birçok yönüyle ele alın. Bir kişi sürekli olarak aynı şeyi düşünürse körleşir. Gözünün önündeki şeyi bile göremeyebilir. Kendi içinizden geçenleri düşüncelerinizle harmanladıktan sonra mutlaka uzman bir görüşe danışın. Tüm yönleriyle onu da düşünmeye başlayınca belki de göremediğiniz şeyler ortaya çıkacaktır. Böylelikle ne  yaptığınızı ne kadar bilinçli yaptığınızı daha iyi bir şekilde analiz edebilirsiniz. 

Tercih Yaparken Ne Yaptığınızı Gerçekten de Ne Kadar Biliyorsunuz?



Bilinçli bir şekilde tercih yapmanız için çok yönlü bir tarama yapmanız ancak deneyimleyerek ortaya çıkabilir. Deneyimleme ise  geçen seneden itibaren yapılan bir zirveyle olabilir. Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi, birçok imkanı bir paket şeklinde size sunuyor.  Tercihlerini sosyal bilimlerden yana yapanların daha da avantajlı olacakları bir dönem başlıyor.Bu zirve sosyal bilimleri daha yakından tanımamızı sağlayacak bir şekilde düzenleniyor. Bu zirvede  Felsefe, Hukuk, İktisat, İslami İlimler, İşletme, Karşılaştırmalı Edebiyat, Medya ve İletişim, Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji, Tarih gibi birçok alanda atölyeler oluyor. Bu atölyeler uygulamaya yönelik olacağı içn tercih yaptığınız bölüm hakkında fikriniz oluşacaktır. Akademisyenlerle tanışıp, uzmanlarla söyleşi yapma imkanına sahip olacaksınız. Bunun yanı sıra birçok etkinliğe de ev sahipliği yapacak zirve  sosyal anlamda da insanları belirli doygunluğa ulaştıracaktır.

İlginiz Çekebilir

Serkan Kara

27 Yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum, genelde takip ettiğim konularda ki fikirlerimi burada yazılarımla sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu