Instagram takipçi satın al
Haberler

Son günlerde trend olan yaşlandırma uygulaması FaceApp nedir, neden gündem oldu?

istanbul temizlik şirketi
Son günlerde trend olan yaşlandırma uygulaması FaceApp nedir, neden gündem oldu?

FaceApp, iOS ve Android uygulama mağazalarında bulunan bir fotoğraf editleme programı. Ancak uygulama bugünlerde özellikle yaşlandırma tekniği özelliği ile gündemde. Gündemde olmasının en önemli nedenleri arasında ise tabiki sosyal medyanın gücü yer alıyor. Ünlülerin sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar ile uygulama indirilme sayısında zirvelerde.

FACEAPP NE ZAMAN ÇIKTI?

2017 yılının Ocak ayında iOS için, şubat ayında android işletim sistemli telefonlar için yayınlanan uygulama, yayınlandığı yıl 95 farklı ülkede en fazla indirilen ücretsiz uygulama olmayı da başarmıştı. Tekrar hatırlanan uygulama özellikle Türkiye başta olmak üzere iOS ve Android uygulama mağazalarında yine listenin zirvesine yerleşti.

UYGULAMAYI KİM YAPTI?

Rus kökenli bir firma olan Wireless Lab şirketinin merkezi St. Petersburg.

KURUCUSU GONCHAROV

FaceApp şirketinin kurucusu ve CEO’su ise Yaroslav Goncharov (Gonçarov). 2014 yılında FaceApp’i kuran Goncharov, daha öncesinde ise Rus teknoloji şirketi Yandex’in mobil platformunun liderliğini yapmış.

Yaroslav Goncharov’un, Petersburg Devlet Üniversitesi’nden Bilgisayar Bilimleri üzerine master derecesi bulunuyor.

YAŞLANDIRMA TEKNİĞİ

FaceApp’ın gerçekçi yaşlandırma yapmasının temeli ise yapay zeka teknolojisine dayanıyor. Yüklenen veya o anda ekilen fotoğrafta yapay sinir ağları kullanılarak değiştiriliyor.  uygulamayı kullanırken hemen fotoğraf çekebileceğiniz gibi galerinizde ki fotoğrafları da kullanabilirsiniz.

SİYASETÇİLER LİSTENİN ÜST SIRASINDA

FaceApp uygulamasında bu iki seçeneğe ek olarak bir de ‘Ünlüler’ sekmesi bulunuyor. Burada kullanıcıların en çok kullandığı popüler kişilerin fotoğrafları yer alıyor. Popüler aramalarda yine Türk kullanıcıların yaptığı sorguların öne çıktığı görülüyor. Listenin en üst sıralarında Recep Tayyip Erdoğan, Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım, Enes Batur, Murat Boz, Aleyna Tilki, Hadise gibi isimler dikkat çekiyor.

GÜVENLİK TARTIŞMASI

FaceApp’te tartışılan ise, kişisel bilgilerin alınarak, bu verilerinizi üçüncü taraflarla ve reklam verenlerle paylaşması.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu