Instagram takipçi satın al
Haberler

Singapur, İnternet ve Sosyal Medya’da İçerik Denetimi Yapacak

istanbul temizlik şirketi
Singapur, İnternet ve Sosyal Medya'da İçerik Denetimi Yapacak

Singapur’da kabul edilen bir yasa dünya gündemine damga vurmayı başardı. Çok sayıda kişinin tepkisini çeken yasa web siteleri ve sosyal medya da yalan haber paylaşmaya 10 yıl hapis öngörüyor.

Channel News Asia televizyon kanalının web sitesinde bulunan yeni bir habere göre, Yasama Meclisi, bir gün önce yapılan oylamada, internette manipülasyon ve yalan haber paylaşmayı ve yaymayı suç haline getiren ve hükümete bu tip paylaşımları bloke etme yetkisi veren” Çevrimiçi Yalanlar ve Manipülasyon Yasası”‘nı kabul etti.

Meclisin aleyhteki 9 oya karşı 72 oyla kabul ettiği yasa, internette sahte haberler paylaşan kişilere 10 seneye kadar hapis cezası istenebilmesi öngörülüyor. 

Muhalefet ve sivil toplum örgütlerinden bu yeni yasa ciddi tepkiler aldı. Paylaşımın ya da içeriğin doğru veya yanlış olduğu kararını hükümete bıraktığı ve “kamu faydası” kavramını çok geniş açıkladığı gerekçesiyle yasaya tepki gösteriliyor.

Kaynak: Superhaber.tv

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu