Instagram takipçi satın al
Haberlerİlginç Haberler

Sabiha Gökçen Havaalanında Duran Hurda Yolcu Uçağı

istanbul temizlik şirketi
Sabiha Gökçen Havaalanında Duran Hurda Yolcu Uçağı

İstanbul’a yolu düşen herkes Sabiha Gökçen Havaalanı’nın bir köşesinde atıl vaziyette duran yolcu uçağını fark etmiştir. Peki, uçağın neden orada olduğu hakkında bir bilginiz var mı? 10 küsür yıldır aynı yerinde duran uçak, Boeing firmasının tarihinde çığır açan uçaklarından bir tanesi. Bunun sebebi ise Boeing 707 model bu uçağın, Boeing’in ürettiği ilk jet motorlu yolcu uçağı olması.  

Sabiha Gökçen Havaalanında Duran Hurda Yolcu Uçağı

1966 yılında üretilen bu uçak yıllarca çok farklı hava yolu şirketine hizmet etmiş. 2000’li yıllara gelindiğinde artık yaşlanan her uçak gibi yolcu taşımayı bırakıp kargo taşımaya başlamış. Yine, yaşı itibariyle, uçağı, eski uçaklarla taşımacılık yapmayı tercih eden Afrika şirketlerinden Air Leone satın almış. Ancak Air Leone, maddi sıkıntılar içinde olmasından dolayı uçağın üzerindeki, bir önceki sahibi olan Koda Airlines’ın boyamasını ve logosunu dahi değiştirmeden o şekilde kullanmış.

Uçakta Büyük Yangın

Yaşlı Boeing 707, 23 Aralık 2005’te tekstil ürünleri almak için Sabiha Gökçen Hava alanına gelmiş. Tekstil ürünleri yüklendikten kısa bir süre sonra uçakta yangın çıkmış. Tekstil ürünlerinin yanıcı olmasından dolayı, çıkan yangını hava alanı itfaiyesi söndürmekte zorlanınca çevre ilçelerden yardım istenmiş.

Yangın söndürüldükten sonra uçak kullanılamaz hale gelmiş. Uçağın tamiri, fiyatından daha fazlaya geleceği için uçağın sahibi Air Leone, devasa 707’yi Sabiha Gökçen’de bırakmayı seçmiş. Ancak bir noktayı hesap etmeyi unutmuşlar. Uçak halen Air Leone üzerine kayıtlı durumda ve Air Leone hala üç uçakla hizmet vermeye devam ediyor. Bu da şu demek, Air Leone’nin Sabiha Gökçen Hava alanında bıraktığı uçak için halen bir park ücreti işlemekte. 11 yıldır bekleyen bir uçağın park ücretinin hesaplanmasını sizlere bırakıyoruz.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu