Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Ramazan ne zaman başlıyor? 2019 Ramazan Bayramı kaç gün olacak?

istanbul temizlik şirketi
Ramazan ne zaman başlıyor? 2019 Ramazan Bayramı kaç gün olacak?

Bütün İslam aleminin heyecanla beklediği 11 ayın sultanının başlamasına çok kısa bir süre kaldı. Cumhurbaşkanlığının resmi açıklamasına göre Ramazan Bayramı tatili 9 gün olunca şimdiden Ramazan hazırlıkları ve sonrasındaki bayram tatili planları yapılmaya başladı.

2019 Ramazan ne zaman başlıyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan imsakiyeye göre Ramazanın ilk oruç günü 6 Mayıs Pazartesi gününü Salı gününe bağlayan gece Sahur ile başlıyor. 6 Mayıs tarihinde ilk iftar ilede oruçlar açılacak. 3 Haziran 2019 Salı günü ise Ramazanın son günü olacak.

2019 Ramazan Bayramı ne zaman?

Ramazan Bayramı 3 Haziran günü Arefe günü olup 4 Haziranda Ramazan Bayramı’nını birinci günü. 6 Haziran tarihi ise bayramın son günü olacak.

2019 Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

Yapılan resmi açıklamalarla birlikte Ramazan bayramının sonrasındaki günler ve Arefe gününün öncesi günler birleştirilerek 9 gün tatil yapıldı. Ramazan Bayramı tatili 1 Haziran’da başlayıp 9 Haziran’da sona erecek.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu