Instagram takipçi satın al
Haberler

PUBG yüzünden Hindistan’da bir genç intihar etti

istanbul temizlik şirketi
PUBG yüzünden Hindistan'da bir genç intihar etti

Son dönemlerin en çok oynanan bilgisayar ve akıllı telefon oyunlarından birisi olan PUBG Mobile hakkında kötü bir haber daha geldi. Hindistan’da yaşayan 16 yaşındaki bir genç ailesinin “ders çalış” sözlerine kızarak intihar etti. Çıkan bu haberle daha da büyüyen “PUBG oyunu bağımlılık mı yapıyor?” sorusunu merak eden kişi sayısı artmış durumda.

Hindistan’da yaşanan olayda oğlunun PUBG yüzünden hayatını kaybettiğini savunan baba, devletten oyunu yasaklaması yönünde talepte bulundu.

Katı kast sistemi yüzünden Hindistan’da daha büyük bir baskı altında olan çocuklar bu tarz ekstra bir baskı sonucu hiç istenmeyecek şeyler yapma yolunu tercih edebiliyorlar. Hintli adamın oğluna oyunu bırakması gerektiğini ve artık ders çalışmaya başlamasını hatırlatmasının ardından 16 yaşındaki genç kendini oyuna kaptırıp bağımlı hale gelmesi nedeniyle intihar etti. 

Ülkemizde de hali hazırda on binlerce oyuncu kitlesine sahip olan PUBG oyunu ailelerin de gündemine oturdu. Çocuklarının her gün saatlerce bu oyunu oynamasından şikayetçi olan aileler yanlış bir şey yapmak istemediği için de onları kısıtlama yoluna gitmiyor. Özellikle bu haberin çıkmasının ardından psikolojik destek almak isteyen ailelerin sayısı da artacaktır. Çocuklara doğru bir şekilde yaklaşıldığı zaman gayet olumlu bir sonuç alınabiliyor, ancak Hindistan’dan gelen bu haberde olduğu gibi direkt olarak çocuklara kızmanın çok kötü geri dönüşleri olabiliyor.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu