Instagram takipçi satın al
Haberler

NATO’dan tehdit gibi Türkiye önerisi: F-35 teslimatı iptal Edilsin

istanbul temizlik şirketi
NATO'dan tehdit gibi Türkiye önerisi: F-35 teslimatı iptal Edilsin

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler (SACEUR) Yüksek Komutanı görevindeki Orgeneral Micheal Scaparrotti, ABD Savunma Bakanlığı’nın, eğer Türkiye S-400 hava savunma sistemini alırsa Türkiye’ye yapılacak F-35 telslimatinin iptal edilmesini önereceğini belirten açıklamasında; “Bir asker olarak en iyi tavsiyem, F-35 anlaşmasını tamamlamamak olur” dedi. Komutan, satılacak olan herhangi bir F-35 savaş uçağına sahip olan müttefik ülkenin Rus hava savunma sistemi kullanması durumunda bu uçakların orada uçmaması gerektiğini de belirtti. 

ABD’Lİ SÖZCÜ DE TEHDİT GİBİ UYARIDA BULUNMUŞTU

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Eric Pahon‘da daha önceden konuşmasında, Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alan ve kısa bir süre içerisinde teslimatı gerçekleşecek olan anlaşmayı Türkiye’nin iptal etmesi gerekiğini. Eğer iptal etmezsa bunun ağır sonuçları olacağını söylemişti. 

Bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanı veya bakanlardan henüz bir açıklama gelmezken, daha önceki konuşmalarına baktığımızda Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemini alacağını ve kullanacağını söylemişlerdi. 

Türkiye’nin yapılan bu hadsiz tehditlere boyun eğmeyeceğini herkese gösterememiz gerekiyor.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu