Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Kozlu’daki grizu faciasının 27. yılı

istanbul temizlik şirketi
Kozlu'daki grizu faciasının 27. yılı

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 3 Mart 1992 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü‘nde yaşanan grizu patlaması sonucu yaşamını yitiren 263 maden işçisinin ölümünün 27. yılı olması sebebiyle mesaj yayımladı. 

Belediye Başkanı Akdemir yayımladığı mesajında, yaşanan büyük facianın üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen acıların yüreklerde ilk günkü gibi yaşandığını belirti.

Grizu patlamasında yaşamını yitirenlerin acılarının halen taze olduğunu söleyen Muharrem Akdemir, şunları paylaştı:

 “İlimizde kömür madenciliğinin en büyük faciası yaşanmıştır. Bu acı olay, özellikle şehrimizde Türk madencilik sektörü çalışanları açısından da belleklerde canlılığını hala sürdürmektedir. Dünyanın en zor işlerinden biri olan madencilikte, bundan sonraki süreçlerde de bu kazalarının yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin ve önlemlerin alınması ayrıca gerekli denetimlerin de ivedilikle yapılması gerekmektedir. 3 Mart 1992’de yaşanan bu acı olayın bir daha yaşanmamasını temenni ederek, hayatını kaybeden tüm madencilerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diler, şu anda çalışan tüm maden işçilerimize ise kazasız, belasız ve her türlü güvenlik tedbirlerinin alındığı bir çalışma yaşamı temenni ederim.”

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu