Instagram takipçi satın al
Ekonomi ve FinansHaberler

Konut Kredisi Almak İçin Kredi Notu Kaç Olmalı?

istanbul temizlik şirketi

 Hayat şartlarının her geçen gün daha da zorlaşması sonucunda, insanlar çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak üzere bankalara kredi için başvurmaktadır. Bu ihtiyaçlardan biri de konut kredisidir. Konut kredisi dahil birçok krediyi almak için belli kriterlere sahip olmanız gerektiği gibi, kredi notunuzun da yüksek olması gerekmektedir. Kredi notunuzun az olması, sizin kredi çekmenize engel teşkil eden bir durumdur. 

Kredi Notunu Nasıl Öğrenebilirim?

 Kredi notunuzu öğrenmenin farklı yolları vardır ve bunlardan en sık kullanılanı Findeks kredi notudur. Findeks.com sitesine girdiğiniz de, sizden cep telefonu numaranız ile birlikte kimlik numaranız istenecektir. Bu bilgileri doğru bir şekilde girdiğiniz de, site sizi bir sonraki sayfaya yönlendirecektir. Bu aşamada da, size neyi nasıl yapacağınız açık bir dille sitede anlatılmıştır. Findeks kredi notunuzu öğrenmek için, site sizden belli bir ücret talep edecektir. Ödemeniz için farklı ödeme yöntemleri sitede mevcuttur. 

 Findeks haricinde kredi notunuzu öğrenebileceğiniz bankalar da mevcuttur. Buradan yapacağınız kredi notu sorgulamaları da ücretlidir. Ayrıca, Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone kullanıcıları, kısa sms karşılığında kredi notunu öğrenebilirler. Ücretsiz olarak kredi notumuzu öğrenebileceğimiz bir yer var mı? Sorusu eminim birçoğunuzun aklına gelecektir; ama tüm bu sorgulamalar için sizden ücret istenir. Ücretsiz hizmet günümüz de maalesef mevcut değildir. 

 Kredi notunuzu öğrenmek için yukarıda birçok seçeneği sizler ile paylaştık. Bu seçeneklerden birini kullanarak kredi notunuzu öğrendiniz. Peki, konut kredisi çekmek için en az kaç puan olması gereklidir?

Ev Kredisi İçin Kredi Notu Değerlendirmesi

 Kredi alabilmek için, kredi notunuzun 1000 – 1900 arasında olması gerekir. Özellikle 1500 ve üstü puana sahip olan kişilerin kredi alabilme olasılıkları çok daha yüksektir. 1000 – 1500 arasında kredi notuna sahip olan kişilere de, birçok banka kredi vermektedir; ama kredi notunun 1500’den yüksek olması, kredi almak isteyen kişiler için her zaman daha avantajlı olacaktır. 

Kredi Notu Neye Göre Belirleniyor?

 Kredi notu azı kriterlere göre verilir. Daha önce çektiğiniz kredilere ve bu kredileri ne kadar düzenli ödediğinize, borcunuzun tamamına, ne kadar maaş aldığınıza, bankalar ile olan kredi kartı gibi işlemler de bankalara borcunuzu zamanında ödeyip ödemediğinize bakılır ve buna göre de bir kredi notu verilir. 

Konut Kredisi Almak İçin Kredi Notu Kaç Olmalı?

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu