Instagram takipçi satın al
Haberler

Kendi Dijital Parasını Çıkarmaya Çalışan Ülke

istanbul temizlik şirketi

Kendi Dijital Parasını Çıkarmaya Çalışan Ülke

Estonya Cumhuriyeti, kendi dijital para birimini çıkarmak için girişimlere başladı. Estcoin ismi verilen dijital para girişiminde Ethereum’un kurucusu olan Vitalik Buterin‘den de yardım alan hükumet bu girişimi hükumet destekli krito para halka arzı ile birlikte gerçekleştirmeye oldukça yakın. Hali hazırda Estonya’nın dijital inovasyon konusunda deneyimli olduğunu da söylememiz gerekir.

Zira hükumet kurmuş olduğu e-vatandaşlık sistemi ile Estonya vatandaşı olmasanız bile o ülkede bir şirket kurmanızı ve yönetmenizi sağlayabiliyor ve imza yetkisini de kullanabiliyorsunuz. Bunun yanında yine devlet tarafından verilen dijital güvenlik sertifikası ile internet üzerinden vergi ödemelerinizi de yapabiliyorsunuz. Hemde hiç Estonya ya gitmeden. 

Estonya bu girişimin yakında yaygınlaşacağını düşündüğü ulusal dijital para birimi sunacak ülkeler arasında kendisine bir avantaj sağlamasını planlıyor. İlgili birimlerin de Estcoin’in değerini belirlemek için çalışmaların devam ettiği belirtiliyor. Ne diyelim darısı bizimde başımıza bizde ilklerden biri olalım.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu