Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

İstiklal Caddesi isminin değiştirilmesi ile ilgili Vali kararı belli oldu

istanbul temizlik şirketi

Sivas’ta yer alan İstiklal Caddesi‘nin isminin “Şehit Muhammed Mursi Caddesi” olarak değiştirilmesi teklifi il meclisinden geçtikten sonra sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biris olmuştu. Onay için Sivas Valisi’ne sunulan teklif ile ilgili karar vali Salih Ayhan tarafından duyuruldu. 

Alınan karar doğrultusunda İstiklal Caddesinin isminin değiştirilmeyeceği belirtilirken, Şehit Muhammed Mursi Caddesi isminin yeni açılacak bir caddeye verilmesi kararlaştırıldı.

İstiklal Caddesi isminin değiştirilmesi ile ilgili Vali kararı belli oldu

Sivas Valisi Salih Ayhan, tartışmalara sebep olan konuyla ilgili son noktayı koyan paylaşımında “Sivas Merkez İstiklal Caddesinin adının değiştirilmesine yönelik alınan Belediye meclis kararı, Belediye başkanımız ile yapılan istişare neticesinde uygun görülmemiştir.” ifadelerini kullandı.

İstiklal Caddesinin adının değiştirilmesini AK Partili Meclis Üyesi Erhak Çınar teklif etmişti.

Sivas İstiklal Caddesi’nin adının değiştirilmesini belediye meclisinde teklif eden AK Partili Meclis Üyesi Erhak Çınar konuyla ilgili bir açıklama yaparak Sivas’ta bu zamana kadar onlarca cadde ve sokak ismi değiştirdik. Bu karar da onlardan biri. Kurtuluş Savaşına vurgu yapılarak olay çarpıtılıyor. Alınan bu karar ise yasa gereği onaylanması için valiliğe gönderildi. Valilik onayı sonrası, ‘İstiklal Caddesi’ yazılı pano kaldırılıp yerine ‘Şehit Muhammed Mursi’ yazılı yeni pano konulacaktır” dedi.

İstiklal Caddesi isminin değiştirilmesi ile ilgili Vali kararı belli oldu

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu