Instagram takipçi satın al
Gezi RehberiListeler

İstanbul’un 5 Güzel Müzesi

istanbul temizlik şirketi

Sakıp Sabancı Müzesi

Sakıp Sabancı Müzesi

1925 yılında Prens Mehmed Ali Hasan tarafından İtalyan mimar Edouard De Nari’ye yaptırılan bina, 2002 yılında müze olarak ziyarete açıldı. Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi zengin koleksiyonu ve uluslararası geçici sergileriyle sanatseverle buluşuyor.

SSM, şu sıralarda Rus Avangardı ve Sahneden Akustik konserlerini ziyaretçilere sunuyor.

Sadberk Hanım Müzesi

Sadberk Hanım Müzesi

Vehbi Koç’un eşi Sadberk Hanım için 1980 yılında kurduğu Sadberk Hanım Müzesi, Türkiye’nin ilk özel müzesidir. Müzede Sadberk Hanım’ın yaşamı boyunca topladığı etnografik eserler ve Hüseyin Kocabaş koleksiyonundaki arkeolojik eserler bulunuyor.

Kariye Müzesi

Kariye Müzesi

İsa’ya adanmış bir kilise olan Kariye Müzesi’nin inşa tarihi net olarak bilinmiyor. 536 yılında bir şapelin yerine o zamanlar manastır olarak yapılan müze, farklı dönemlerde zarar gördü ve onarılarak manastır işlevini sürdürdü. Uzun bir süre kilise olarak kullanıldıktan sonra, Sultan II. Beyazıd döneminde Sadrazam Hadım Ali Paşa tarafından 1511’de camiye çevrildi. 1945 yılında son olarak müzeye dönüştürülen Kariye Müzesi; mimari, mozaik ve freskolarıyla dikkat çeken bir yapı.

Masumiyet Müzesi

Masumiyet Müzesi

2014’te Avrupa’da Yılın Müzesi ödülünü kazanan Masumiyet Müzesi, Orhan Pamuk’un 2008 yılında yayımlanan aynı isimli romanından sonra 2012 yılında açıldı. Müzede, 1974-2000 yılları arasında geçen aşk hikayesindeki kahramanların kullandığı, giydiği, gördüğü, biriktirdiği tüm eşyaları kutu ve vitrinlerde görmek mümkün. Orhan Pamuk’un tanıdıkların evlerinden ve eskicilerden eşyalar toplayarak oluşturduğu Masumiyet Müzesi, 20. yüzyılın ikinci yarısındaki İstanbul hayatına dair de bilgiler veriyor.

Aya İrini

Aya İrini

Topkapı Sarayı’nın birinci avlusunda bulunan Aya İrini Müzesi, 6. yüzyılda inşa ‘kutsal barış’ anlamına gelen Aya İrini Kilisesi olarak inşa edildi. Artrium, narteks, üç nefli naos, apsis ve galerilerden oluşan yapı, Bizans çağı kiliselerinin en eskilerinden biri olma özelliğini taşıyor. Ayrıca Ayasofya’dan sonra İstanbul’un en büyük kilisesi olan Aya İrini Müzesi, son yıllarda klasik müzik konserlerine ev sahipliği yapıyor.

İlginiz Çekebilir

Sevda

1990 Antalya doğumluyum, magazin, sinema haberlerini yakından takip eder, onlar hakkında güncel haberler ve içerikler yayınlıyorum. Sozturk@gmail.com adresinden tarafıma ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu