Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

İstanbul Seçimleri İçin Hemşeri Çalışması

istanbul temizlik şirketi
İstanbul Seçimleri İçin Hemşeri Çalışması

Bu çalışmaların sandığa gitmeyenler ve geçersiz oylar üzerinden yapılacağı herkes tarafından ifade edilirken, bu defa İstanbul’daki hemşeri grupları ayrı olarak önem kazanmış oldu.

İstanbulluların ardından ilk 10’a giren hemşeri grupları 4 milyon 942 bin seçmen olarak belirlendi. Sivas, Kastamonu, Ordu, Giresun, Samsun, Trabzon, Malatya, Erzurum, Sinop ve Tokat listede ilk 10’da yer almakta. Partilerin il yönetimleri bu analizlerle ilgili olarak çalışmalar başlattı. Bu grupların önceliklerini belirleyerek, o illerin milletvekillerini bu bölgelerde görevlendirecekler.

AKP geçtiğimiz 31 Mart seçimlerinde İstanbul’da yapılan yanlışları göz önünde bulundurarak çözümleme yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gerekirse semt semt, mahalle mahalle gezerim” dediği bu seçimlerde İstanbul milletvekillerinin aktardığı eksiklik ve hatalar listelendi. Seçmenin sandığa en çok ve en az gittiği ilçeler hesaplanarak demografik haritası çıkartıldı. Seçmeni ikna etmek için, seçmenin önceliklerinı göz önünde bulundurarak hemşeri milletvekilleri kullanılmasına karar verildi. Partide bir evvelki seçimde yapılan yanlışlar “Mahalle temsilci ve üyelerin yüzde 70’inin değiştirilmiş olması, yenilerin seçim deneyiminin bulunmaması, çalışma programının hemşeri gruplarına göre belirlenmemiş olması, il dışındaki milletvekillerine son haftaya kadar görev yazılmaması, il başkanlığı ile İstanbul büyükşehir adayı Binali Yıldırım’ın ekibinin uyumsuzluğu” olarak ifade edildi.

Kaynak; superhaber.tv

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu