Instagram takipçi satın al
Haberler

İran’lılar Yılda 1 Milyar Doları Duman Ediyorlar

istanbul temizlik şirketi
İran'lılar Yılda 1 Milyar Doları Duman Ediyorlar

İran Sağlık Bakanlığı’nın resimi internet sitesinden yapılan paylaşıma göre, İran’ın başkenti Tahran’da  düzenlenen Sigara ve Sağlık Politikası Konferansı’na konuşmacı olarak katılan Tahran Tıp  Üniversitesi Rektör Yardımcısı Rüstemiyan, “İranlılar yılda yaklaşık 1 milyar  doları sigara ve tütün ürünlerine harcıyor.” diye belirtti.

Sigaraya harcanan paranın yanında, sigara içiminden kaynaklanan hastalıkların tedavisi için ise 3.5 milyar dolar harcandığına diğinen Rüstemiyan, sigara içiminin bir şekilde önünün alınmasının ekonomik faydalarından da bahsetti.

Rüstemiyan açıklamasında, 10 yıl önce 2 bin ton tütün tüketimi yapılıyorken, şimdi ise tüketim 15 bin tona çıktığını ve sigaraya ulaşımının bu kadar kolay olmaması gerektiğini sölyedii. Alınacak tedbirlerle sigaraya ulaşımın daha zorlaştırılması gerektiğine de değindi.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu