Instagram takipçi satın al
DiğerHaberler

Hollanda’da Peş Peşe Terör Saldırıları Gerçekleştirildi

istanbul temizlik şirketi
Hollanda’da Peş Peşe Terör Saldırıları Gerçekleştirildi

Hollanda’nın Utrech kentinde meydana gelen silahlı terör saldırısında 1 kişi hayatını kaybetti, en az 6 kişi yaralandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Hollanda Başbakanı Mark Rutte konuyla ilgili olarak “endişe verici” şeklinde açıklamada bulundu. 

Saldırı tramvay hattında gerçekleşti

Verilen bilgilere göre terör saldırısı Utrech’teki tramvay hatlarından birinde gerçekleştirildi. Saldırının olduğu bölgeyi polis kordona alırken, geniş güvenlik önlemleri de sağlandı. Terör saldırısından şüphelenilmesi üzerine çevrede polis helikopteri havadan takibe başladı. Olayla ilgili kriz masası oluşturulduğu ve çevrede yer alan bütün okullara kapanma talimatı iletildiği de gelen bilgiler arasında yer alıyor. 

Birden fazla terör saldırısı var

Hollanda basınında yer alan haberlere göre birden fazla sayıda terör saldırısı meydana geldi. Kırmızı bir araç ile kaçtığı belirtilen saldırgan ülkenin her yerinde aranmaya başladı. Aynı zamanda saldırganın gizlendiği şüphelenilen bir bina da kuşatıldı ve operasyon başlatıldı.

“Endişe verici”

Başbakan Mark Rutte ise Utrech’te gelişen bu durumu “endişe verici” olarak tanımlarken Başkent Lahey’de Parlamento ve Başbakanlık binası çevresinde de geniş güvenlik önlemleri de alınarak kriz masası oluşturuldu. 

Almanya’da kırmızı alarm

Peş peşe gerçekleşen terör saldırıları ardından Hollanda’nın sınır komşusu olan Almanya’da da kırmızı alarm verildi. Almanya, Hollanda sınırında güvenlik önlemlerini derinleştirirken saldırganın Almanya topraklarına geçme ihtimaline karşı da önlemler alındı

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu