Instagram takipçi satın al
HaberlerPolitika

HDP’nin Pankartı, Üzerindeki Yazı Sebebiyle Kaldırıldı

istanbul temizlik şirketi
HDP'nin Pankartı, Üzerindeki Yazı Sebebiyle Kaldırıldı

Şanlıurfa’da HDP tarafından şerhin çeşitli yerlerinde billboardlara asılan ve üzerinde kürtçe ‘Li Diji Şer Aşiti‘ yazılı afiş ve pankartlar, üzerindeki yazının ‘Savaştan sonra barış bizimdir‘ anlamına geldiği için alınan mahkeme kararıyla kaldırıldı. 

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

HDP’nin hazırladığı pankartlarda yazan kürtçe ‘Li Diji Şer Aşiti’ yazılı pankart ve billboardlara ‘Savaştan sonra barış bizimdir’ anlamı taşıyan yazıdan dolayı savcılığın talebi üzerine Şanlıurfa 2’nci Sulh Ceza Hakimliği kararıyla, TMK’nin 7’nci maddesinin ihlal edildiği sebebiyleile el konulmasına karar verildi.

ALINAN KARARA HDP TEPKİ GÖSTERDİ

Şanlıurfa 2’nci Sulh Ceza Hakimliği’nin aldığı kararın ardından Şanlıurfa kent merkezi ve ilçelerde asılı afiş ve pankartlar polis ekipleri tarafından toplanarak el konuldu. Bu olaya HDP’li yöneticiler tarafından tepki gösterildi.

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu