Instagram takipçi satın al
HaberlerYaşamYaşam - insan

Göz Şişkinliğini Makyaj ile Gizleme

istanbul temizlik şirketi

Göz şişkinlikleri yoğun geçen bir günün ardından , uykusuz kalınınca , böbrek sorunları ya da çeşitli hastalıklar sebebiyle oluşmaktadır.Bu tür durumlarda makyaj yapmak kolay olmadığı gibi güzelliğinden vazgeçemeyen kadınların için tam bir baş belasına dönüşmektedir.  Makyaj yaparken uygulanan belli teknikler ile şişkin gözleri  belli miktarda azaltma yolunu deneyebilirsiniz

Öncelikle bu durumda size yardımcı olacak yegane makyaj gereci  maskara olacaktır.Kirpiklerinizi maskarayla hacimlendirip şişkinliğinizi kapatmanız mümkün. Dolgun kaşlar  odağı kendine çekerek göz şişkinliğinizi kapatmanıza yardımcı olabilir. Bunun için hacimlendiren maskara işinizi görür.  Ayrıca kirpiklerinizi kıvırıp bunun üstüne maskara yapmanız daha hacimli bir görüntü almanızı sağlar.

Göz şişkinliğini kapatmanın diğer bir yöntemi de kaşlarınızı daha belirgin kılmaktır. Rengi ve büyüklüğü belli olan kaşınız dikkati gözlerden çok kendi üstüne çekecektir. Bunun için kaş renginize gidecek bir kaş boyası ya da kaş farı işinizi görür. Kaşlarınızı kaş farı ile boyayıp daha dolgun görünmesini sağlayabilirsiniz. Bu şekilde elveda göz şişkinliği .

Göz şişkinlikleri  genelde yorgunluktan dolayı oluşmaktadır. Buda haliyle yüzünüzü de etkileyecektir. Göz şişkinliklerini kapatmanın bir diğeryolu da odağı şişkinliklerden gözlerinize çekmeyi sağlamak yani gözlerinizinbüyük görünmesini  sağlamak olabilir.Bunun için gözlerinize parlak renk göz kalemi çekip daha büyük vebelirginleşmelerini sağlayabilirsiniz.

Göz kalemi çekerken açık renklerde rengi belirginleştirmek işinize yarayabilir. Ancak bunu eyelinerla tavsiye etmiyoruz. Eyeliner  genelde ince çekilmesi gerekir ve kalın hali rahatsız edici bir görüntü oluşturur. 

Göz Şişkinliğini Makyaj ile Gizleme

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu