Instagram takipçi satın al
HaberlerListeler

Google World Wide Web’i doodle yaptı! 12 Mart World Wide Web neden doodle oldu?

istanbul temizlik şirketi
Google World Wide Web’i doodle yaptı! 12 Mart World Wide Web neden doodle oldu?

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru olan Google bugüne özel World Wide Web doodle’ı yaptı. World Wide Web ne demek? ve World Wide Web neden doodle oldu? sorusu en çok merak edilen konulardan birisi oldu.

World Wide Web, kısaca internte üzerinden yayınlanan dökümanların bir biriyle bağlantılı olarak çalışabilmesini sağlayan, hiper-metin dölümanlardan oluşan bilgi sistemi diyebiliriz. İnternette yer alan bu dökümanlara Web sitesi adı verilemktedir, hazırlanan bu web sitelerinde yer alan kodlar kullanıcıların bilgisayarlarda yer alan internet taraycılarında işlenir ve kullanıcılara yazı veya fotoğraf olarak gözükür. 

İnternetin icadı yazımızdan internetin nasıl icat edildiği ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

WORLD WİDE WEB (www) NASIL ÇALIŞIR? .

İnternette sitesini barındırmak isteyen kişiler kendilerine öncelikle bir alan adı (domain) seçerler. İnternet sitemizin adını belirledikten sonra ( seçtiğimiz alan adının daha önce başkasının tarafından alınmaması gerekiyor.) Seçilen isim aslında bizim hazırlayacağımız bilgilerin bulunduğu sayfanın ev adresi gibi düşünebiliriz. Web sitemize erişmek isteyen kişiler bu alan adını yazarak (ör: www.lafmacun.net ) bize ulaşacaklar. 

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu