Instagram takipçi satın al
DiğerHaberler

Felaketle sonuçlanan define avının video görüntüleri ortaya çıkarıldı

istanbul temizlik şirketi
Felaketle sonuçlanan define avının video görüntüleri ortaya çıkarıldı

Bursa’nın İznik ilçesinde kimliği belirsiz kişilerce gerçekleştirilen ve 1 kişinin ölümü ile sonuçlanan kaçak define kazısını aydınlatacak nitelikte video görüntülerine ulaşıldı. 

Söylentiler üzerine İznik ilçesindeki Elbeyli Köyü’nde bulunan bir mağarada kazıya başlayan kimliği belirsiz kişiler define elde etmek amacı ile kazdıkları kuyuya girince 6 kişi zehirlendi, 1 kişi de hayatını kaybetti. 

Video görüntülerinde söylenen şok etti

Mağarada define olduğu söylentisi üzerine kazıya başlayan kişilerden birinin çektiği görüntüde kazıyı yapan kimliği belirsiz bir şahısın söyledikleri ise dinleyenleri şok etti. Mağaranın içerisinde kazılan tünelde 2 adet fayton ve 12 adet lahit olduğunu söyleyen kimliği belirsiz şahıs, aynı zamanda iki adet tünel bulunduğunu ve bunların İznik Ayasofya Camii ile Gölcük Sahili’ne çıktığını iddia ediyor.

Kazıda gördüğünü iddia ettiği lahitlerin bu tüneller aracılığı ile oraya konulduğunu söyleyen kimliği meçhul esrarengiz kişi bu bilgilerin Mansur isimli Ermeni bir kişi tarafından söylendiğini de ifade ediyor.

Arama ekiplerinin raporuna göre söylenenler hayal ürünü

Olayın en ilginç noktası ise kazının yapıldığı gece mağarada mahsur kalan kaçak define avcılarını kurtaran ekiplerin verdiği bilgiler. Ekiplerin aktardığı rapora göre bu esrarengiz kimliği belirsiz şahsın aktardığı ifadelerin hiçbirinin gerçek olmadığı. Arama kurtarma ekipleri yaptıkları çalışmalar sırasında verilen bu bilgiler ile eşleşen hiçbir bulguya rastlanamadı. 

6 kişi zehirlendi, 1 kişi hayatını kaybetti

30 metre derinlikte kazdıkları kuyuda mahsur kalan 7 kaçak define avcısı, AFAD, UMKE, NAK, BAKUT, itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri yürüttükleri arama kurtarma çalışmaları sonucunda bulundukları yerden çıkarıldı. Zehirlendikleri belirlenen 7 kişiden 60 yaşındaki Mümin S. kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, 6 kişinin ise tedavisi devam ediyor. 

4 kişi mahsur kalanları kuyuda bırakarak olay yerinden kaçtı

Bölgede çalışmalarını sürdüren ekipler yaptıkları çalışmalar sonucunda kaçak kazı gerçekleştiren bu kişilerin bölgede bulunan jeneratörün egzoz gazından etkilenerek zehirlendiklerini belirledi. Diğer taraftan kuyuya inenleri gözlemek amacı ile bölgede bulunan 3 kişinin de ve ayrıca kuyudan kendi imkanları ile çıkarak olay yerinden kaçan 1 kişinin de  kimlikleri belirlenerek göz altına alındı. 

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu