Instagram takipçi satın al
Ekonomi ve FinansHaberler

Emeklilerin İkramiyeleri 27 Mayıs Tarihinde Hesaplara Yatmaya Başlayacak

istanbul temizlik şirketi
Emeklilerin İkramiyeleri 27 Mayıs Tarihinde Hesaplara Yatmaya Başlayacak

Ülkemizde milyonlarca emeklinin iple çektiği ikramiye dönemlerinin ilkinin tarihi belli oldu. Yılda iki kere verilecek olan ikramiyelerden şimdiki emeklilerin faydalanacağı gibi ilerleyen dönemlerde emekli olacak kişilere de faydalanabilecek.

İşte ikramiye ile ilgili bilinmesi gerekenler:

EMEKLİ İKRAMİYESİNDEN KİMLER YARARLANACAK?

Takvim gazetesinde yer alan haber göre dağıtılacak olan bayram ikramiyesinden yeni emekli olacak kişilerde yararlanabilecekler. Emekli ikramiyesi alabilmek için ödemenin yapılacağı tarihden önce emekli aylığı alıyor olabilmek gerekiyor.

2019 yılı emekli ikramiyesi ödemeleri 27-31 Mayıs tarihleri arasında yatırılacak, yani bu tarihten önce emekli olup, emekli aylığı bağlanan kişiler iki bin lira emekli ikramiye almaya hak kazanacaklar. Bu tarihten sonra emekli olan kişiler ise bir sonraki ödemeyi almaya hak kazanacaklar ve 2019 yılı emekli ikramiyesi olarak 1000 TL alabilecekler.

Ağustos 2019 tarihinden sonra emekli olan vatandaşlar ise emekli ikramiyesi alabilmek için 2020 yılını beklemek zorundalar. 

VERİLEN İKRAMİYELERDEN KESİNTİ YAPILAMIYOR

Yılda ikikere ödenecek olan emekli ikramiyelerinden hiç bir kesinti yapılamiyor ve bu ikramiyelere haciz işlemi yapılamıyor. Ödenecek ikramiye tutarı çıkartılan yasayla bin lira olarak belirlendi ve çıkartılan yasada bu ikramiyenin artışıyla ilgili bir madde bulunmuyor.  Bu tutarın artırılması için yasada yeni bir düzenleme yapılması gerekiyor.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu