Instagram takipçi satın al
Haberler

Dünyanın En Zengin İnsanı Artık Jeff Bezos Oldu

istanbul temizlik şirketi

Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos

Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos

Amazon.com’un kurucusu olan ve CEO olarak görevini devam ettiren Jeff Bezos milyarderler listesine bundan 20 yıl önce girmişti. Bu zamandan sonraki 20 yılını da çok iyi şekilde değerlendirince Amazon hisselerinde 15 dolar artık gerçekleşmesiyle ve bu sırada Microsoft hisseleri de biraz düşünce serveti 90 milyar doların üzerine çıkan Bezos 27.07.2017 itibariyle dünyanın en zengin insanı oldu.

Bir önceki gün borsa piyasaları kapandığı sırada Bill Gates’in serveti yaklaşık 90 milyar dolar seviyesindeydi ve bu sırada 89 milyar doları serveti olan Jeff Bezos ikinci sırada yer alıyordu. Fakat gün içerisindeki borsadaki değişimler neticesinde Jeff Bezos’un serveti 90.7 milyar dolar seviyesine çıkınca, Bill Gates’i geride bırakarak son 30 yıl içerisinde dünyanın en zengini olan 6. kişi olmayı başardı. Bill Gates ise 2013 den beri ilk sırada olduğu listede ilk kez ikinci sıraya düştü.

Bu arada bilmeyenler için Amazon.com’un 1994 yılında sadece internetten kitap satmak amacıyla açıldığını belirtmek isterim.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu