Instagram takipçi satın al
EğitimHaberlerListeler

Dünyada 8 En İyi Üniversite Blockchain’i Çoktan Müfredatına Dahil Etti

istanbul temizlik şirketi

Son trend teknoloji olan aynı zamanda en gelişmiş teknoloji olarak tabir edilen blockchain teknolojisi, üniversitelerin müfredatlarına dahil edilmeye başlandı bile. 

Peki nedir Blockchaini bu kadar popüler yapan? Sayısal verinin kopyalanmasına değil dağıtılmasına izin veren blok zinciri, yepyeni bir web teknoloji türünün yapı taşını oluşturuyor. Aslında dijital para birimi Bitcoin için hazırlanan bu teknolojiyi, yazılım mühendisleri yeni potansiyel kullanım amaçlarına oldukça uygun buluyor. 

Dünyada en iyi üniversitelerden en az yarısı kadarının müfredatına dahil edilen blockchain teknolojisi dersleri, Coinbase tarafından edinilen verilere göre, en iyi ABD’de bulunan Stanford Üniversitesi’nde veriliyor. 

Stanford Üniversitesi blockchain derslerini 10 ayrı kursla öğrencilerine aktarıyor. Blockchain teknolojisini müfredatına ekleyen en iyi 10 üniversitenin 8’i ABD’de bulunuyor. Cornell Üniversitesinde 9 ayrı dersle blockchain teknolojisi aktarılırken, Pensilvanya Üniversitesi ise 6 farklı dersle son trend teknolojiyi öğrencilerine aktarıyor. Teknolojiyi her alana entegre edebilen blockchainin, ABD dışı en iyi müfredatları ise beş ders ile Singapur Ulusal Üniversitesinde verilmekte. İsviçre Zürih Federal Teknoloji Enstitüsü ise üç ders ile bu teknolojiyi öğrencilerine aktarmakta. Ne diyelim darısı ülkemizdeki Üniversitelerin başına… 

Dünyada 8 En İyi Üniversite Blockchain’i Çoktan Müfredatına Dahil Etti

İlginiz Çekebilir

Serkan Kara

27 Yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum, genelde takip ettiğim konularda ki fikirlerimi burada yazılarımla sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu