Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Devletlerin Yerli Üretimimiz Olan Kirpi’ye İlgisi Artıyor

istanbul temizlik şirketi
Devletlerin Yerli Üretimimiz Olan Kirpi'ye İlgisi Artıyor

Toplamda 1.200 şirketin ortaklığı ile üretilmiş olan Kirpi projesinin ürünlerine olan ilgi giderek artıyor. Ülkemizde aktif olarak askerimizin taşınması ve aynı zamanda da korunması için kullanılan Kirpi, birçok operasyonda askerimize yardımcı oluyor.

İki gün önce 14 Mart günü Kuşadası’nda yapılan İstihdam Seferberliği toplantısında konuşma yapan BMC şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak “Ordumuza Kirpi adında ve dünya markası olan bir araç üretiyoruz. Kirpiyi diğer ülkelerin orduları da istiyor. O orduları sıraya koyduk. İsteyen bazı ülkelere 2020 ve 2022 için tarih verebiliyoruz” dedi.

Gelişmiş Teknoloji İle Donatıldılar

BMC tarafından üretilen Kirpi araçlarında günümüz teknolojisinin el verdiği birçok güzel ayrıntı da bulunuyor. Birkaç cm kalınlığında olan kurşun geçirmez zırhlı dış iskelet de bunun en güzel örneklerinden birisi. Askerimizin olası bir baskın ve çatışma anında korunması adına büyük bir önem arz eden zırh konusunda Kirpi’ler tam not alıyor.

Kirpi adıyla üretilen ve birçok farklı amaç için kullanılabilir modeller de bulunuyor.

 Özellikle ambulans amacıyla kullanılan Kirpi araçları yaralanan bir askeri çatışmadan çıkarmak ve gerekli müdahaleyi anında yapmak için tasarlanmış. İçerisinde bulunan sağlık malzemeleri sayesinde de birçok imkan bulunuyor.

Ülkemiz için önemli bir ticaret geliri oluşturan BMC şirketi, yapmış olduğu ARGE ve çalışmalar sonucu sürekli olarak en iyisini hedeflemekte.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu