Instagram takipçi satın al
Haberler

BMW Çalışanlarına Türkçe Konuşmayı Yasakladı

istanbul temizlik şirketi
BMW Çalışanlarına Türkçe Konuşmayı Yasakladı

BMW’nin merkez ofislerinden birisi olan Münih ofisinde çalışan toplamda 7000 kişinin Türkçe konuşması yasaklandı.

Münih kentinde bulunan BMW merkezinde toplam 50 milletten 7000 kişi çalışıyor. Bunlardan kaç tanesinin Türk olduğu şuan için açıklanmadı. Ancak merkezde birçok Türk mühendis ve diğer alanlarda çalışan kişilerin bulunduğu biliniyor.

Türkçe Konuşma Yasağı Almanya’da Gündeme Oturdu

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Almanya’da bulunan BMW firmasına Türklerden büyük bir tepki geldi. Ayrıca haber kanallarının da haberi duyurmasının ardından şirkete tepkiler çığ gibi büyüyor. Buna karşılık olarak ise BMW firmasından şuana kadar hiçbir açıklama gelmedi. Şirket yapmış olduğu yasağın arkasında duracak gibi görünüyor.

Türkçe konuşma yasağının sadece merkez binasında değil, sosyal alanlarda da geçerli olduğu söylenmekte. Bunu büyük bir ırk ayrımı olarak gören sivil toplum kuruluşları da ayaklanmış durumda.

Bunun bir ayrımcılık olduğunu belirten çalışanlar ise şirketten şikayetçi oldular.

Haberin ulusal bir boyut kazanmasından sonra BMW şirketinin sözcüsü olan Jochen Frey, şu sözlerde bulundu: “Şirket, çalışanların hangi dilde konuşması gerektiğini dikte etmiyor, ancak çalışma talimatlarının herkes tarafından anlaşılabilir olması ve bunun Almanca olması gerektiği konusunda sınırlama getiriyor.”

Yaşanan bu olayın ardından şirkete bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağını ilerleyen günlerde göreceğiz.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu