Instagram takipçi satın al
Ekonomi ve FinansHaberler

Bitcoin yeniden yükselişe geçti

istanbul temizlik şirketi
Bitcoin yeniden yükselişe geçti

2017 yılında önlenemez yükseliş gösteren ve yılın sonlarındaki zirvesinin ardından da hızla düşmeye başlayan kripto para piyasasında en büyük düşüşlerden birisi de Bitcoin’de yaşanmıştı. Son günlerde artık görünen piyasanın hızla toplarlanmaya başladığı ve Bitcoin fiyatının 7000$ seviyesini geçtiği görüldü.

2018 yılının büyük kayıplarla geçmesinin ardından 2019 yılının ilk günlerinden itibaren dünya kripto para piyasasında bir kıpırdanma yaşanmaya başlamıştı. Bu tarihten itibaren özellikle Bitcoin daha sağlam ve istikrarlı yükseliş gösterirken, diğer para birimleride onunla birlikte yüseklemeye devam ettiler. 

Geçtiğimiz Cuma günü itibariyle ise kripto para piyasasında %20 gibi bir artış yalandı ve Bitcoin fiyatı 7.300$ a kadar yükseldi. Aynı zamanda Ethereum 197$ olurken, Bitcoin Cash ise %30 artış göstererek 372 $ seviyesine kadar yükseldi. Hatta kripto para piyasasındaki ilk 100 para birimine baktığımızda ise bir kaçı hariç hemen hepsinin yükseldiği görülmektedir.

Yaşanan son artışla birlikte dünya genelinde kripto para piyasası toplam hacmi uzun bir aradan sonra 200 milyar dolar seviyesini geçti. Bu değerin yaklaşık %59’u sadece Bitcoin’e ait olduğunu da söylememiz gerek.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu