Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Avrupa Birliğinden Suriyeli Yardımı Açıklaması

istanbul temizlik şirketi
Avrupa Birliğinden Suriyeli Yardımı Açıklaması

Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Mogherini, yapmış olduğu konuşmada Türkiye’deki Suriyeliler için ikinci 3 milyar euronun 1.5 milyarını aktaracağımızı teyit etmek isterim” dedi. 

Suriyeli Mültecileri Avrupa Ülkeleri İstemiyor

Birçok Suriyeli mülteci gerek konum, gerekse Avrupalı ülkelerin kendilerini istememesi üzerine Türkiye’ye göç etmek durumunda kalıyor. Durumdan haberdar olan Avrupa Birliği de mültecilerin giderlerine yardım etmek amacıyla belirli sürelerde ülkemize maddi yardımda bulunmakta. Bu yardımların bir yenisi olan 3 milyar doların yarısının çok yakın bir süre içerisinde ülkemize verileceği açıklandı.

Çözüm Askeri Değil Siyasi Olacaktır

Brüksel’de Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler tarafından yapılan toplantıda Suriye meselesinin halledilmesine giden yolun askeri değil, siyasi olacağı açıklandı. Ancak Suriye’nin şu anki durumu hiç de iç açıcı değil. Durumun farkında olan yetkililerin yakın bir sürede ülke yönetimi ve çevredeki güçlerle iletişime geçmesi bekleniyor.

Avrupa Birliği yetkilisi Mogherini, yapmış olduğu konuşmalardan birinde Suriye’de yaşayan toplumların düzenlenmesi gerektiğine vurgu yapmıştı. Bu konuda ülkemizdeki Suriyeli kişilerin ülkelerine geri gönderilmesi de söz konusu. Ancak böyle hir durumun yaşanması için güvenli alanların ve geçiş noktalarının oluşturulması gerektiği bildirildi. Ayrıca toplantı ardından Suriye’nin yakınında bulunan ülkelerden Türkiye, Ürdün ve Lübnan hükümetlerine de ayrıca teşekkürler iletildi. Konunun çözüme kavuşturulması için herkes el ele vermiş durumda.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu