Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Atatürk Havalimanı’nın ‘Büyük Göçü’ başladı

istanbul temizlik şirketi
Atatürk Havalimanı'nın 'Büyük Göçü' başladı

“Büyük Göç” olarak da tanımlanan ve toplam 45 saatte tamamlanması planlanan Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na yapılan büyük taşınma başladı. Türk Hava Yolları’nın (THY) Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na taşınma süreci gece saat 03.00’da başladı. TIR’ların yeni evlerine saat 04.30’da peş peşe giriş yapmaya başladılar. 

TOPLAM 47 BİN TON MALZEME TAŞINACAK

686 tırla 47bin malzeme toplam 45 saat sürecek. Taşınma operasyonda bin 800’den fazla personel görev yapıyor. Apronda yolcu taşıyan otobüslerde tırlarla kara yolu ile taşınıyor. Ayrıca aralarında apronda yolcu taşıyan otobüslerin de olduğu 700 operasyonel araç da kara yoluyla götürülecek.  Aralarında 44 tonluk uçak çekme aletlerinden en hassas aletlere kadar birçok malzeme bu taşınma operasyonunda taşınacak.

Atatürk Havalimanı'nın 'Büyük Göçü' başladı

Ayrıca 40 km lik mesafede bulunan Atatürk havalimanı ve İstanbul havalimanı taşınma güzergahı arasına 5 ayrı yardım istasyonu kuruldu. Araçlarda meydana gelebilecek aksaklıklara hızlı müdahale etmek için kurulan istasyonlarda heran telakuzda.

İlk Sefer Ankara’ya

Taşınma süreci tamamen biteceği tarih 6 Nisan saat 02.00. Bu tarihe kadar THY’nin tüm uçuşları, Atatürk Havalimanından devam edecek. THY’nin Atatürk Havalimanındaki son seferi ise Singapura olacak. Sonrasında 12 saat kadar uçuşlarına ara verecek olan THY yeni havalimanından ilk uçuşunu ise 6 Nisan saat 14:0’de Ankara’ya gerçekleştirecek.  

Atatürk Havalimanı'nın 'Büyük Göçü' başladı

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu