Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Arslan Kimsenin Önünde Eğilmedim, Eğilmem”

istanbul temizlik şirketi
Arslan Kimsenin Önünde Eğilmedim, Eğilmem"

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, 30 Ağustos törenleri kapsamında tebrikleri kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde eğildiği fotoğrafa ilişkin, “O fotoğraf gerçeği yansıtmıyor. Üzerinde çalışılmış, kadraj oyunuyla manipülasyonun çirkin bir örneği” dedi. Arslan, “Ben Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak ve daha öncede mesleki hayatımın hiçbir döneminde Allah’tan başka hiçbir gücün önünde eğilmedim, eğilmem de” ifadesini kullandı.

Yeni adli yıl açılışı dolayısıyla Yargıtay tarafından TBMM’de resepsiyon verildi. Resepsiyona Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bazı bakanlar ile yüksek yargı başkan ve üyeleri katıldı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan’a, 30 Ağustos kabulünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde eğildiği fotoğraf soruldu. O fotoğrafın gerçeği yansıtmadığını savunan Arslan, şunları söyledi:

“Üzerinde çalışılmış, kadraj oyunuyla manipülasyonun çirkin bir örneği. ‘Gerçek nedir?’ diye sorarsanız, biz 31 Ağustos itibarıyla o görüntüleri web sayfamıza koyduk. O videoyu izlediğinizde zaten normal bir tokalaşma olayı olduğunu, ama o fotoğrafın üretilmiş, üzerinde çalışılmış, belli bir imaja yönelik bir kare olduğunu anlarsınız. Bu tür manipülatif bir karenin maksatlı bir şekilde servis edilmesi olayı var. Ben bunu şahsen şahsıma ve Sayın Cumhurbaşkanına yönelik bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Şahsıma karşı bir hakaret, Sayın Cumhurbaşkanı’na da haksızlık. Ben Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak ve daha öncede mesleki hayatımın hiçbir döneminde Allah’tan başka hiçbir gücün önünde eğilmedim, eğilmem de. Bunun aksine ne görürseniz inanmayın.”

Cumhurbaşkanı’na saygı meselesinin yargı bağımsızlığı ile bir ilgisinin olmadığını vurgulayan Arslan, “Dünyanın her tarafında Cumhurbaşkanları, devleti ve milleti temsil eder. Bizim Anayasamıza göre de, Sayın Cumhurbaşkanı devletin başı ve Türk milletinin birliğini temsil eden bir kişidir. Sayın Cumhurbaşkanı’na saygı benim anlayışıma göre devlete ve millete saygının bir gereğidir. Ama bunu eğilme gibi veya esas duruş gibi negatif kavramlarla ifade etmek her şeyden önce Anayasa Mahkemesine karşı büyük bir haksızlık, o kurumun Başkanına yönelik büyük bir haksızlık olarak kabul ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanıyla nasıl bir ilişki içinde olacağımı bilecek kadar mesleki tecrübeye sahibim. 30 yıldır anayasa hukukunun teorisi ve pratiği içindeyim. Dolayısıyla yargı bağımsızlığının ne olduğunu, Cumhurbaşkanı’na saygının ne olduğunu bilecek birikime ve tecrübeye sahibim” diye konuştu.

50 cezaevi yapılıyor

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek ise, cezeevlerindeki kapasite sorununa ilişkin soru üzerine, şu an 50 cezaevi inşaatının sürdüğünü açıkladı.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu