Instagram takipçi satın al
Haberler

ABD, Türkiye’yi bu seferde Venezuela üzerinden tehdit etti

istanbul temizlik şirketi
ABD, Türkiye'yi bu seferde Venezuela üzerinden tehdit etti

Amerika Birleşik Devletleri, Venezuela’da bulunan diplomatik personellerini ülkesine çekmeye hazırlandığı sırada, ABD’nin Venezuela özel temsilcisi olan Elliott Abrams tarafından Türkiye’nin Maduro rejimine olan desteğiyle ilgili açıklamasında “Türkiye’nin Maduro’ya verdiği destek ABD’nin politikasına ters” dedi.

Elliott Abrams Dışişleri Bakanlığı basın açıklamasının başlamasından önce gazetecilerin yönelttiği soruları yanıtladı. Venezuela özel temsilcisine özellikle Türkiye’nin Maduro rejimine olan desteği ve bu desteği ve Türkiye ile Venezuela arasındaki yapılan altın ticareti soruldu.

“TÜRKİYE’NİN DESTEĞİ ABD POLİTİKASINA DESTEK OLMUYOR”

Soruları yanıtlayan Elliott Abrams, “Türkiye’nin Maduro’ya verdiği destek Amerika’nın politikasına ters ve bu politika yardımcı olmuyor. Türkiye’nin bu desteği verme yöntemlerine ABD Maliye Bakanlığıyaptırımları bağlamında bakmayı sürdüreceğiz” diye söyledi.

Geçtiğimiz günlerde yine bir ABD’li üst düzey yönetici açıklamasında Türkiye ile Venezuela arasında yapılan ticareti incelediklerini belirtti ve bu durumun Amerika’nın Venezuela’ya uyguladığı yaptırımları ihlal ettiği tespit edilirse harekete geçeceklerini söylemişti.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu