Instagram takipçi satın al
HaberlerListeler

3D Baskı İle Sağırlık Tedavisi Yapıldı

istanbul temizlik şirketi
3D Baskı İle Sağırlık Tedavisi Yapıldı

Son dönemde bilim çalışmalarına ağırlık veren Güney Afrika’da bir ilke imza atıldı. İlk kez 3D baskı yöntemiyle üretilen bazı insan parçaları sağırlık tedavisinde kullanıldı. Operasyonun ardından oldukça olumlu sonuçlar alındığı belirtildi. Şuan için maliyeti her ne kadar fazla olsa da ilerleyen günlerde süreç hızlandırılarak maliyetin daha düşük seviyelere çekilmesi umut ediliyor.

Kalıcı Sağırlık Sorununa Kesin Çözüm

Güney Afrika’da yapılan sağırlık tedavisi hastalarda kalıcı olarak sorunun geçmesini sağlıyor. Tedavinin ardından normal bir insan gibi ve hiçbir cihaza ihtiyacı olmadan duyma yetisine kavuşacak olan hastalar tedaviyi umutla bekliyor. Güney Afrika’da ilk kez denenen operasyonda duyma yetisini kaybetmiş olan hasta artık duyabiliyor.

İlk Operasyon Başarı İle Gerçekleştirildi

İlk operasyon trafik kazasında kulağı hasar gördüğü için duyma yetisini kaybeden 35 yaşındaki bir hastada gerçekleştirildi. Hasar gören parçaların 3D baskı ile tam 3 yılda üretilmesinin ardından operasyonu gerçekleştiren ekip, bunun çok da ekonomik olmadığını vurguluyor.

Güney Afrika’da gerçekleştirilen operasyonun başında olan isim Tshifularo, açıklamasında şu şekilde konuştu: “Operasyon sırasında hasarlı parçaları yenileriyle değiştirirken endoskop kullanıyoruz. Bu da olabilecek en az yarayla ve en hızlı zamanda gerçekleşiyor. Şimdilik çok yüksek maliyetlerle gerçekleştirilebilen bu operasyonun her vatandaş için ulaşılabilir olması için çalışacağız. Bu denli gerekli bir operasyonun tüm devlet hastanelerinde gerçekleştirilebilir olması gerekiyor.”

Ülkemizde de doğuştan veya sonradan sağır olmuş birçok kişi bulunuyor. Henüz çok yeni ve yaygın olmaması nedeniyle birçok kişinin bilmediği tedavinin ilerleyen yıllarda tüm Dünya’da aktif bir şekilde kullanılması tahmin edilmekte.

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu