Instagram takipçi satın al
Haberlerİlginç Haberler

3 farklı partiden 5 kez aday oldu, sonunda kazandı

istanbul temizlik şirketi
3 farklı partiden 5 kez aday oldu, sonunda kazandı

Sivas’a bağlı olan Hafik İlçesi’nin Belediye Başkanlığı’na üç farklı partiden beş kez aday olan Milliyetçi Hareket Parti’li Selahattin Çuhadaroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri ile sonunda hedefine ulaşmayı başardı. Geçen 25 yıllık süre boyunca MHP, DYP ve Saadet Parti’lerinden adaylığını koyan Çuhadaroğlu son seçimlerde yeniden MHP’den aday olarak azimle gittiği yolda başarıyı yakaladı. 

MHP ile siyasete başladı

Kararlılıkla siyaset yapmak istediğini ve bu yoldan hiç ayrılmadığını belirten Çuhadaroğlu, 1995 yılında ordudan emekli olarak memleketi olan Sivas’a yerleşti. 1995 ve 1999 yılları arasında MHP teşkilatının içinde yer alarak gençliğini ülkücüler arasında geçirdiğini belirten MHP’li başkan, 1999 yılında ise çeşitli olaylar sebebi ile Doğru Yol Partisi’ne geçiş yaptı. 

İlçe başkanlığı yaptı

Doğru Yol Partisi ile devam ettiği yolda ilçe başkanı olan Selahattin Çuhadaroğlu, 1999 yılında aday olduğu MHP’den ayrılarak, Doğru Yol Partisi ile yeniden belediye başkan adayı oldu. Girdiği bu seçimden başarılı sonuç ile çıkamayan Hafik Belediye Başkanı, 2004’de yeniden denemek için tekrar Doğru Yol Partisi ile belediye başkanlığına adaylığını koydu ancak 135 civarı oy toplamasına rağmen bir kez daha seçimi kaybetti. 

1 oy fark ile kaybetti

Memleket sevdası ile yoluna yılmadan devam ettiğini söyleyen MHP’li başkan, 2004 yılında Saadet Partisi’nden gelen teklif üzerine İlçe Başkanlığı görevini 2009 yılına kadar üstlendi. Sonrasında 2009’da da Saadet Partisi ile aday olduğu belediye başkanlık seçimini kaybeden Çuhadaroğlu yılmadan yoluna devam ederek 2014’te yeniden Saadet Partisi ile seçime adaylığını koydu ve 1 oy fark ile başkanlığı bir kez daha kaybetti.

25 yılın sonunda başarı geldi

Saadet Partisi’nden istifa ederek, siyasete başladığı parti olan Milliyetçi Hareket Partisi’ne geri dönen ve ilçe başkanlık görevini sürdüren Selahattin Çuhadaroğlu, 25 yılın sonunda 2019 yerel seçimlerinde başarıya ulaşarak Sivas Hifaz Belediye Başkan unvanını almaya halkın iradesi ile hak kazandı.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu