Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerListeler

2022 Özürlü Maaşı Sorgulama TC No ile Şifresiz

istanbul temizlik şirketi

2017 Engelli Maaşları Ne Kadar Olacak?

2017 Engelli Maaşları Ne Kadar Olacak?

2017 yılında bulunduğumuz Ocak ayıda dahil olmak üzere zamlı olarak hesaplara yatacak olan maaş türlerinin arasında evde bakım maaşlarına %100 olarak zam geleceği belirtildi.

2017Senesini Haziran ayına kadar – 952.47 TL

2017senesinin haziran ayından sonra Aralık ayına kadar – 990.57 TL

Olmuştur.Bilindiği üzere asgari ücrete 2017 yılında zam konusu gündeme oturdu veçalışmalar başlatıldı. Buna bağlı olarak bu maaşları alacak kişilerin demaaşları zamlı olacaktır.

Özür /Engel oranı %70 ve üstü olan bakıma muhtaç engelli aylığı: 1540 TL

Özür /engel oranı %40-69 arası olanlar: 1050 TL

65 YaşAylığı: 779 TL

2022 Özürlü Maaşı Sorgulama TC No ile Şifresiz ile öğrenmiş olduğunuz zamlı maaş tutarları aylık olarak değil 3 aylık 2022 maaşı olarak ödenir. Bu konuda dikkat edilmesi gereken husus; halihazırda 2022 maaşları üzerinde resmi zamlı bir tarife şeklinin bulunmamasıdır. Bakanlık kabul yazısını açıkladıktan sonra ilgili tutarlar bu kadar olacak. Şuan ki durumda resmi olarak bir zam bulunmamakta.

Engelli Maaşı Alma Şartları

2022 Özürlü Maaşı Sorgulama TC No ile Şifresiz alabilmek için belirli nitelikleri taşımanız gerekmekte. Engelli maaşı alabilecek olan vatandaşın sağlık raporunda %40 üzeri engellilik derecesi bulunması mecburiyettir. Raporda %39 olarak özür oranı bulunsa bile engelli maaşı verilmez. Bir diğer konu da kişinin muhtaçlık sınırını aşmaması gerekmektedir.Muhtaçlık sınırı; hanede olan toplam gelirin asgari ücretin 3 de 1’ini geçmemesidir. Güncel olarak evde aylık gelir 392 TL olmak durumundadır. Engelli maaşından yararlanmak adına 392 TL’yi geçkin gelirinizin bulunmaması gerekmektedir.

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu